Hlavní obsah

Kadlec: Na konci podzimu se rozjetý tým zadrhl

Fotbalový reprezentant Michal Kadlec začátkem ledna příštího roku definitivně přestoupí ze Sparty Praha do Bayeru Leverkusen. Krajní obránce je v německém klubu na hostování od srpna a s Bayerem už má předjednanou smlouvu do 30. června 2013. "Sám jsem nečekal, že mi dá trenér tolik příležitostí. Snad jsem ho nezklamal, ale vím, že mohu hrát ještě lépe," řekl Kadlec.

Článek

Bayer Leverkusen je po podzimní části fotbalové bundesligy na páté příčce, jaká panuje v BayAreně nálada?

Vládne částečná spokojenost s tím, že nám na Bayern Mnichov, považovaný za jasného favorita, scházejí jen tři body. Sami ale víme, že jsme mohli mít o pět bodů víc. Zbytečně jsme ztráceli. Na konci podzimu se dobře rozjetý tým zadrhl.

Probojoval jste se do základní sestavy mužstva, takže sám sebe můžete hodnotit pozitivně?

Především jsem členem toho týmu, takže také nemohu být úplně spokojený. Když to ale vezmu čistě z osobního pohledu a promítnu si cíl, s nímž jsem do Leverkusenu šel, a následnou realitu, je to dobré. Přišel jsem a dostal jeden zápas na rozkoukání, pak už jsem v podstatě odehrál maximum. Dokonce jsem dal gól Karlsruhe. Sám jsem nečekal, že mi dá trenér tolik příležitostí. Snad jsem ho nezklamal, ale vím, že mohu hrát ještě lépe.

Hovořilo se před rozchodem na dovolenou o cílech pro jarní část?

Ty jsou jasné. Povinností je účast v evropských pohárech. Vzhledem k vyrovnanosti tabulky je možné cokoliv. Budeme se snažit rozjet jaro tak, jak se nám vedlo uprostřed podzimu, a dotáhnout to co nejvýš.

Skončilo vám hostování z pražské Sparty, zůstanete v Leverkusenu?

Nic by tomu nemělo bránit. Klub uplatnil opci a má o mě zájem. Mám připravenou smlouvu na tři a půl roku, kterou bych měl podepsat začátkem ledna. Teď už zbývá pouze dohoda mezi Spartou a Leverkusenem, ale pokud vím, ani v tomto ohledu není žádný velký zádrhel. V Německu zůstanu opravdu rád, zahrát si bundesligu bylo mým velkým přáním.

Kde budete trávit závěr roku?

Vánoce tradičně doma a na Silvestra pojedeme s partou na hory. Do Německa se vracím druhého ledna, protože další den už začíná příprava.

Reklama

Související témata: