Hlavní obsah

Kolín neuspěl po dohrávce na Slovácku se snahou o přeložení ligového duelu

Aktualizováno

Fotbalový klub z Kolína nad Rýnem kvůli dnešní neplánované dohrávce zápasu Konferenční ligy se Slováckem marně usiloval o přeložení nedělního bundesligového utkání s Hoffenheimem. Hrát bude podle plánu v neděli v 19:30.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Kolína nad Rýnem.

Článek

Kolín měl k předposlednímu zápasu základní skupiny v Uherském Hradišti nastoupit ve čtvrtek. Kvůli husté mlze však rozhodčí nejprve začátek utkání dvakrát odložil a poté po sedmi minutách hry ukončil a přesunul na dnešek. Zápas s výkopem ve 13:00 německý tým vyhrál 1:0.

"Hodně lidí usilovalo o to, aby byl zápas (proti Hoffenheimu) odložen, ale nebude. Jestli to pro nás bude handicap, uvidíme, až utkání skončí," řekl trenér Kolína Steffen Baumgart po výhře na Slovácku.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Nástup v mlze před utkáním Slovácko - Kolín.

Podle pravidel německé ligy musí mít tým mezi ligovým zápasem a vystoupením v evropských pohárech minimálně 48 hodin volno. Kolín nad Rýnem tuto podmínku vzhledem k dnešnímu odpolednímu a nedělnímu večernímu výkopu splňuje, má čas zhruba 53 hodin.

"Kdysi nějaké chytré hlavy určily, že stačí, když bude mezi zápasy 48 hodin. Tak uvidíme, kteří kluci budou v neděli ti nejčerstvější," uvedl Baumgart.

Přeložení duelu se přitom nebránil ani Hoffenheim. "Kolín se do nečekané situace nedostal vlastní vinou. A my chceme férovou soutěž, proto jim rozumíme a spolupracujeme s nimi," řekl trenér Andre Breitenreiter.

V neděli mělo hrát v české lize i Slovácko. Celek z Uherského Hradiště měl nastoupit proti Spartě, duel na pražské Letné byl však už ve čtvrtek večer odložen. Nový termín by měl být oznámen dnes.

Reklama