Hlavní obsah

Z brány neviděl ani praporek. Zvítězil zdravý rozum, kvituje Nguyen odložení zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm minut naděje. Jak rychle mlha v Uherském Hradišti ustoupila, tak prudce se po posunutém úvodním hvizdu opět vrátila. Slovácko tak svůj duel Konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem odehraje v pátek. Podle gólmana Filipa Nguyena jde o správné rozhodnutí, i když jde o velkou kalendářní komplikaci. V našlapaném programu je totiž i nedělní ligový zápas na Spartě, pro který se musí hledat nový termín.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty v mlze.

Článek

„Viděl jsem tak na půlku, což není ideální. Naštěstí zvítězil zdravý rozum. Tohle nikoho předem nenapadlo," popsal gólman Slovácka své zážitky přímo z hrací plochy.

Výkop byl posunut nejdříve od půl hodiny, poté o dalších 45 minut. Místo v 18:45 se tedy začalo ve 20:00, kdy mlha opravdu opustila stadion a zdálo se, že důležité klání se nakonec odehraje. Jenže než zazněla hymna Konferenční ligy, byla situace opět neřešitelná.

Sudí po necelých sedmi minutách utkání přerušil s tím, že do deseti minut padne konečný verdikt. „Přišlo mi to zbytečně dlouhé. Bylo jasné, že během deseti minut mlha neustoupí," řekl Nguyen.

Gól, nebo ne? Fanoušci slavili roh

I přes krátký hrací čas se stihli útočníci Kolína dostat do jedné nebezpečné šance, která skončila rohovým kopem. Špatnou viditelnost dokumentuje fakt, že někteří fanoušci na druhém konci stadionu slavili gól.

„Pravý praporek jsem ani neviděl. Všichni se zalekli, naštěstí gól nepadl. Začínat za stavu 0:1 by bylo hodně nepříjemné. Je lepší, že se utkáme zítra," konstatoval brankář celku z Uherského Hradiště, který se stejně jako jeho kolegové rozcvičoval třikrát, než se začalo doopravdy hrát.

Náhradní termín byl stanoven na pátek 28. října od 13:00. „Takové termíny jsou možná v nižších soutěžích, snad přijdou lidi a bude plno," přeje si Nguyen. Vzhledem k tomu, že je státní svátek a prodloužený víkend, je otázka, kolik příznivců dorazí do hlediště. Odklad zápasu slavili jen němečtí příznivci, kteří už se těší do místních restaurací.

Jinak jde pro Kolín o obrovský problém. Tým měl totiž ještě po utkání cestovat domů a neměl zajištěné ubytování. „Jejich fotbalisté mají kompletní servis a nemusí se o nic starat. Pro klub a realizační tým jde samozřejmě o komplikace," vysvětlil Nguyen.

Vzhledem k odložení zápasu není reálné, aby Slovácko v neděli odehrálo plánovaný zápas 14. kola Fortuna ligy na Spartě. Vedení nejvyšší české soutěže ihned začalo řešit s oběma kluby i s televizí náhradní termín. Finální verdikt by měl padnout nejpozději v pátek dopoledne.

Reklama

Související témata: