Hlavní obsah

Kouč Bayernu myslí na všechno, po zisku titulu bude vybírat i muziku. Hrát se bude Elvis a Beatles

Mnichov/Praha

Žádné šampaňské, natož pak nějaké oslavy, varuje kouč mnichovského Bayernu Jupp Heynckes své svěřence před sobotním bundesligovým duelem v Augsburgu, kde může jeho tým s definitivní platností stvrdit zisk titulu. Už šestého v řadě. „V šatně si skleničku vypijte, ale tím končíme. V neděli ráno se normálně trénuje, protože se začneme chystat na Sevillu,“ připomíná dvaasedmdesátiletý trenér úterní odvetu Ligy mistrů.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Žádné oslavy. I pro kanonýra Roberta Lewandowského trenérův příkaz platí

Článek

Bundesligový primát má Bayern šest kol před koncem soutěže na dosah, protože před druhým Schalke vede tabulku s náskokem sedmnácti bodů. Výhra v Augsburgu mu postačí, aby měl jistotu.

„Dopředu ji ale nemáme. Augsburg už posbíral šestatřicet bodů, navíc sedí na jeho lavičce ambiciózní trenér, který odvádí vynikající práci a pokaždé vyrukuje se zajímavým taktickým plánem," odmítá Heynckes, že stvrzení titulu představuje pouze formalitu.

„Samozřejmě chceme vyhrát, pochopitelně chceme už teď získat titul, ale Augsburg hraje v této sezóně dobře, takže snadné to mít nebudeme," připomíná kouč Bayernu.

Nepřipouští přitom, že by kromě skleničky šampaňského v šatně dopřál hráčům sebemenší oslavu.

„V roce 2013 jsem vyhrál s Bayernem Ligu mistrů a tehdy chtěli všichni také slavit. Měli smůlu, oslavy jsem zrušil, protože nás čekalo ještě finále Německého poháru. Teď to bude stejné," připomíná Hynckes největší úspěch své trenérské kariéry, kdy dosáhl na treble, tedy vítězství v bundeslize, Lize mistrů a Německém poháru.

Je dokonce natolik důsledný, že už rozhodl i o tom, jaká hudba se bude hrát v autobuse při návratu z Augsburgu.

„Hráči jsou zvyklí nasadit si sluchátka a poslouchat svou vlastní hudbu. Teď ovšem přebírám kontrolu nad výběrem já. Proto v autobuse bude znít Elvis, Bruce Sprinsgteen, Beatles a Rolling Stones," potvrdil dvaasedmdesátiletý trenér, že hrát se bude podle jeho not.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články