Hlavní obsah

Kouč Borussie obrátil: Všechno je možné. Musíme udělat vše, abychom se stali mistry

Trauma z prohry se Schalke je pryč. Deziluze ze ztracených mistrovských nadějí také. Dortmund si olízal rány a už zase věří, že může bundesligu vyhrát. „Všechno je možné. A moji hráči nejsou hloupí, takže to ví,“ překvapil před víkendovým pokračováním fotbalové bundesligy názorovým veletočem kouč Borussie Dortmund Lucien Favre.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund už zase věří v titul.

Článek

Přitom právě Favre to byl, kdo po porážce ve vestfálském derby se Schalke rezignoval jako první. Dokonce přišel s tím, že skončí, protože se mu nepovedlo dovést Borussii k titulu, na který v Signal Iduna parku čekají už sedm dlouhých let.

„V hluboké depresi jsme byli všichni. I Lucien je jen lidská bytost, takže ani on se neubránil emocím," omlouval sportovní ředitel Borussie Michael Zorc ex post reakce kouče. U jindy tak střízlivého a pragmaticky mluvícího, a hlavně přemýšlejícího Švýcara až nepochopitelné.

Sestřih utkání 31. kola německé fotbalové ligy: Dortmund - SchalkeVideo: DIGI Sport

V momentě, kdy zápas jeho týmu se Schalke skončil, ovšem celkem logické. Vždyť Bayern hrál v Norimberku až o den později a nikdo nepředpokládal, že by s předposledním mužstvem tabulky ztratil body. Jenže stalo se, obhájce titulu v Norimberku pouze remizoval 1:1, takže namísto čtyřbodového náskoku má jen dvoubodový.

A pro Borussii tím svitla nová naděje. Samozřejmě za předpokladu, že zbývající tři zápasy vyhraje a mnichovský rival alespoň jeden z duelů nezvládne. Zase až tak snadné to mít nebude, protože po sobotním domácím střetnutí s Hannoverem hraje ještě na hřišti třetího Lipska a končí doma s Frankfurtem, jemuž jde ještě pořád o účast v Lize mistrů.

„Nikoli jen já, ale všichni si mysleli, že je konec," omlouval jednašedesátiletý švýcarský kouč rezignaci po Schalke a slova o tom, že v ligovém finále potřebuje Borussia na lavičce nikoli chladného Švýcara, ale zapáleného trenéra, který nepřestane věřit.

„Nebylo v plánu, že Bayern uhraje v Norimberku remízu 1:1. Teď je všechno znovu otevřené a naše výchozí pozice je zcela jiná. Na Bayern ztrácíme jen dva body a do konce sezony přitom zbývají ještě tři zápasy," obhajoval se Favre.

První z nich čeká na Borussii v sobotním podvečeru v Brémách. „Musíme ho vyhrát," už zase Favre burcuje své svěřence před konfrontací s Werderem vědom si toho, že jiné zbytí nemají.

A nic na tom nemění, že se musí obejít bez dvou provinilců, kteří byli minule proti Schalke vyloučeni. Marius Wolf dostal distanc na tři zápasy, takže sezona pro něj skončila. Marco Reus si nezahraje dvě utkání, takže dva čeští legionáři ve službách Brém Pavlenka a Gebre Selassie se kapitána Borussie obávat nemusí.

Bilance posledních zápasů s Dortmundem je však strašit musí. Vždyť z posledních sedmi zápasů hraných v Brémách urvala Borussia pět výher.

„A tři body musíme odvézt i tentokrát. Je to naše povinnost. Pokud je to možné, musíme udělat všechno proto, abychom se stali německým mistrem," netají se novou vírou kouč Dortmundu Lucie Favre.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další)

Reklama

Související témata: