Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Probuzený Hložek konečně slaví první bundesligovou trefu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gólový půst je minulostí. Adam Hložek, jeden z největších talentů české kopané, se poprvé trefil v německé nejvyšší soutěži, na úvodní zářez čekal jedenáct zápasů. Svoji parádní patičkou a následnou asistencí pomohl k překvapivému debaklu, trápící se Leverkusen si před vlastními fanoušky vyšlápl na Union Berlín a kometu letošního ročníku bundesligy zdolal vysoko 5:0. Dvacetiletý ofenzivní univerzál si za svůj výkon vysloužil od analytického portálu SofaScore vysokou známku 8,2 a stal se tak nejlépe hodnoceným krajánkem víkendu. V závěsu za ním skončili například brankář Matouš Trmal, nejlepší legionář minulého týdne, nebo bek Aleš Matějů.

Foto: Bayer Leverkusen

Adam Hložek v dresu Leverkusenu.

Článek
Fotogalerie

„Těším se a věřím, že budu moci fotbalově vyrůst," prohlašoval Hložek bezprostředně po oficiálním potvrzení letního přesunu ze Sparty do Leverkusenu. Jeho adaptace v zemi našich západních sousedů ale zatím měla do ideálního průběhu daleko a na hřišti se víceméně trápil, ostatně stejně jako celé mužstvo.

Vloni třetí celek bundesligy totiž bojuje ve spodních patrech tabulky a proto asi málokdo očekával, že v nedělním utkání výrazněji potrápí Union Berlín, který se naopak překvapivě pere o příčky vůbec nejvyšší. Bayer ale papírové předpoklady smetl ze stolu a nasázel ve skvělé formě hrajícímu soupeři nepopulárního „bůra", k čemuž notnou měrou pomohlo i povedené představení českého reprezentanta.

Ten se podepsal pod gól na 3:0, když předfinální přihrávkou Mitchellu Bakkerovi rozjel brejk, ze kterého se prosadil Moussa Diaby. Čtvrtou trefu svého týmu pak zaznamenal sám, když chytrou patičkou usměrnil do sítě přihrávku Nadiema Amiriho. Pak se z Hložka stal opět dvorní nahrávač Bakkera, nizozemskému bekovi totiž rodák z Ivančic připravil balon do stoprocentní šance, v níž se Bakker nemýlil.

Prestižní deník Kicker udělil bývalému hráči pražské Sparty známku 2 na šestibodové stupnici (1 - nejlepší, 6 - nejhorší), jednalo se tak o zdaleka nejpovedenější výkon Hložka v sezóně, neboť dosud byla jeho nejlepším hodnocením průměrná „čtyřka". Tu vyfasoval dvakrát v Lize mistrů a jednou v domácí soutěži.

Bayer navíc vysokou výhrou ukončil šest zápasů trvající sérii bez plného bodového zisku a částečně tak ulevil legendárnímu Xabi Alonsovi, který vedení mužstva, hrajícího značně pod očekávání, v průběhu podzimní části sezony převzal. Bude právě nedělní vítězství klíčovým momentem, který zlomí trápení Leverkusenu?

„Chceme nadále pokračovat stejným způsobem. To znamená kvalitně útočit, hrát poctivě směrem do defenzivy a hlavně zůstat hladoví," nastínil cestu k úspěchu španělský kouč a bývalý středopolař Realu Madrid, Liverpoolu nebo Bayernu Mnichov v jedné osobě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články