Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Schick může zaútočit na střelecký rekord Leverkusenu, chybí mu jen gól

I když fotbalisté Leverkusenu už nemohou v německé lize skončit jinak než třetí, bude mít útočník Patrik Schick v posledním kole o motivaci postaráno. Autor 24 gólů v tomto ročníku bundesligy má na dosah klubový rekord Stefana Kiesslinga, který před devíti lety zakončil soutěž s 25 přesnými zásahy. Český útočník ho může vyrovnat či překonat v sobotním utkání proti pátému Freiburgu. Kanonýr Schick si v analytickém hodnocení vysloužil skvělou známku 9,3, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Patrik Schick má stále nabito...

Článek
Fotogalerie

Schick naposledy zazářil v sobotním zápase na hřišti Hoffenheimu, kde měl s dvěma trefami a asistencí lví podíl na výhře 4:2. Bayer si díky ní zajistil účast v Lize mistrů, kam se kvalifikoval po třech letech. „Dva góly a přihrávka, s tím můžu být samozřejmě spokojený. Ale už je konec sezony a člověk je unavený, šlo by to ještě lépe," uvedl po zápase Patrik Schick, který o několik utkání v sezoně přišel kvůli zranění.

Klubový rekord překonal už v podzimní části německé ligy, kdy dal 16 branek. O dva góly tím vylepšil předchozí maximum Ulfa Kirstena. Schick má také hlavní podíl, že Leverkusen celkovými 78 trefami posunul už kolo před koncem svůj rekord z ročníku 2001/02.

„Jeho góly jsou prostě úžasné. Je to fantastický hráč a jsme rádi, že ho tu máme," chválí Schicka sportovní ředitel Simon Rolfes. V bundesligové tabulce střelců je před českým útočníkem jen Polák Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov s 34 brankami. Šestadvacetiletý reprezentant má v Leverkusenu smlouvu ještě na dva roky a vedení stále opakuje, že bývalý hráč Lipska, AS Řím či Sampdorie Janov není na prodej.

Reklama