Hlavní obsah

Lewandowski se vrátil do Bayernu, dusno trvá

Polský fotbalista Robert Lewandowski se po několikatýdenní dovolené vrátil do Bayernu Mnichov, kde absolvoval zdravotní prohlídku a fyzické testy a ode dneška začne trénovat. Třiatřicetiletý kanonýr stále chce přestoupit do Barcelony, ale bavorský klub se ho zdráhá pustit. Dusno kolem hráče trvá.

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Robert Lewandowski odjíždí po zdravotních testech před zahájením přípravy na novou sezonu.

Článek

Podle některých médií by si Lewandowski v krajním případě mohl vynutit odchod z Bayernu tréninkovou stávkou, ale vedení německého mistra si tuto možnost nepřipouští. Kapitánovi polské reprezentace končí smlouva příští rok.

Bayern za Lewandowského údajně požaduje 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun), což pro zadluženou Barcelonu může znamenat velký problém. Svěřence trenéra Juliana Nagelsmanna čeká od 18. do 24. července turné ve Spojených státech a nejlepší fotbalista světa je tváří reklamní kampaně společně s Thomasem Müllerem a Alphonsem Daviesem.

Lewandowski působí v Bayernu od roku 2014, získal s ním osm německých titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Sedminásobný nejlepší střelec bundesligy má za sebou také angažmá v Dortmundu a Poznani.

V minulé sezoně Lewandowski zaznamenal 50 soutěžních gólů ve 46 zápasech. Jeden z nejlepších útočníků světa za mnichovské mužstvo nasázel celkem 344 gólů v 374 utkáních a překonal několik rekordů legendárního útočníka Gerda Müllera. Lewandowski už na začátku léta prohlásil, že jeho příběh v Bayernu skončil a nedovede si představit další úspěšnou spolupráci.

Reklama

Související témata: