Hlavní obsah

Lipsko může mít na stadionu v úvodu sezony 8500 fanoušků

RB Lipsko je prvním bundesligovým klubem, který dostal povolení přivítat v nové sezoně na stadionu alespoň část fanoušků. Městské úřady schválily, že pokud zůstane nárůst případů nákazy koronavirem v regionu stejný jako dosud, do arény bude smět 20. září na zápas proti Mohuči až 8500 diváků.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisty Lipska podpoří aspoň část fanoušků

Článek

Všichni přítomní fanoušci budou muset mít na utkání roušku a budou na stadionu s kapacitou 42.000 rozmístěni po malých skupinkách. Do hlediště nebudou vpuštěni hostující příznivci a všichni návštěvníci budou muset poskytnout osobní údaje a být místní.

"Jsme si vědomi toho, že nad pandemií jsme ještě zdaleka nevyhráli. Ale kdykoli to je možné, lidem musí být - za přísných podmínek - dovoleno vrátit se k jejich zvyklostem," uvedl starosta Lipska Burkhart Jung.

Bundesligové kluby začaly hrát před prázdnými tribunami v březnu a bez diváků se také soutěž v květnu po pauze znovu rozběhla.

V Německu v úterý zaznamenali 1218 nových případů infekce a čtyři úmrtí. Celkově s koronavirem ve více než osmdesátimilionové zemi zemřelo 9302 lidí.

Reklama

Související témata: