Hlavní obsah

Schicka prodají do Německa, ale ne Lipsku! Italové hlásí nečekaný přestupový zvrat za 708 milionů

Řím
Aktualizováno

Senzace je na spadnutí. Italské zdroje avizují nečekané rozuzlení v případě dalšího angažmá Patrika Schicka. AS Řím prý fotbalového útočníka prodává nikoliv do Lipska, kde zatím hostoval, ale do konkurenčního Bayeru Leverkusen. Účastník nového ročníku Evropské ligy má za českého reprezentanta zaplatit 27 milionů eur (708 milionů korun). Schick sice zahájil s Lipskem letní přípravu, hostování mu tam ovšem končí právě dnes.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick ještě v dresu Lipska

Článek

Co koncem týdne naznačovaly německé zdroje, potvrdil nyní Gianluca di Marzio. Renomovaný italský novinář třeba nedávno jako první avizoval, že se Sparta dohodla s Fiorentinou na dalším hostování obránce Dávida Hancka.

Nyní na svém webu hlásí, že Schickův přestup z AS Řím do Leverkusenu je hotová věc.

Schick strávil v Lipsku celou minulou sezonu a s deseti bundesligovými brankami byl druhým nejlepším střelcem týmu. Německý klub měl o pokračování čtyřiadvacetiletého Čecha zájem, ale požadovaná cena zhruba 25 milionů eur (657 milionů korun) za přestup je pro Red Bull údajně příliš vysoká.

Naopak Bayer může požadavky Italů splnit. Vydělá prodejem hned dvou svých ofenzivních hvězd. Zázračný mladík Kai Havertz za 80 milionů eur (2 miliardy korun) míří do Chelsea, zkušenější útočník Kevin Volland má přestoupit do Monaka.

Vyhlédnutou posilou je právě Patrik Schick, který je hráčem AS Řím od roku 2018 a v klubu má smlouvu ještě na dvě sezony.

Je na seznamu vysněných

Trenér Peter Bosz netají, že Schick je na jeho seznamu vysněných posil.

„Dal jsem jasně najevo, koho chci. Ale jsem jen trenér. Zeptali se mě odpovědní lidé, tak jsem vysvětlil svůj úhel pohledu. Pokud chceme mít velké ambice, budeme potřebovat dvě, možná i více posil. Hlavně do útoku," zvěstuje kouč klubovému vedení.

Bayer v uplynulé sezoně bundesligy skončil na pátém místě, dvě příčky za Lipskem. V novém ročníku si zahraje základní skupinu Evropské ligy.

Leverkusen je podle Di Marzia ochoten do Schicka investovat přestupní částku 27 milionů eur (708 milionů korun) plus bonusy.

Reklama

Související témata: