Hlavní obsah

Neprohodil komentátor jména? Legenda se divila zprávám o debaklu Bayernu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První porážka v Bundeslize v této sezoně byla pro fotbalový Bayern Mnichov těžká a ostudná. Eintracht Frankfurt rozcupoval obhájce titulu 5:1. „Výkon týmu nebyl adekvátní a já jsem jeho součástí,“ připustil trenér potupeného kolosu Thomas Tuchel. „Bayern byl výsledkově stabilní, ale už několik týdnů říkám, že neukazují takovou dominanci, jakou bych si představoval. Bylo jasné, že tohle někdy přijde,“ pronesl bývalý německý reprezentant a nyní expert stanice Sky Dietmar Hamann.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Zklamaní hráči Bayernu Mnichov Manuel Neuer, Harry Kane a Thomas Müller po debaklu 1:5 na půdě Eintrachtu Frankfurt

Článek

Bayern tvrdě platil za nedorazy v defenzivě, laciné ztráty a celkově hrubé chyby v obraně. Proto v 36. minutě zvyšoval domácí mladík Hugo Larsson po zisku míče a rychlém přechodu směrem k bráně Manuela Neuera na 3:0. „Poslouchal jsem to v rádiu a skoro jsem si myslel, že komentátor zaměnil jména, když říkal 1:0, 2:0, 3:0 pro Frankfurt,“ prohlásil pro Sky bývalý kapitán německého národního mužstva Lothar Matthäus.

Bavoři se nevykrucovali. „Prohráli jsme zaslouženě, což platí i pro celkové skóre. Za chyby jsme byli nekompromisně trestáni. Vše šlo rychle proti nám,“ uznal Tuchel. „Musím Frankfurtu pogratulovat, vyhrál zcela zaslouženě. Od nás teď musí přijít reakce, musíme se zdravě naštvat, zároveň ale nesmíme ztratit hlavu. Neměl jsem pocit, že bychom nechtěli, ale Frankfurt na nás rozhodně víc tlačil a vnucoval nám své věci,“ shrnul zkušený útočník Bayernu Thomas Müller.

V sobotu se leckomu vybavila relativně nedávná minulost. Eintracht Frankfurt před čtyřmi lety a jedním měsícem smáznul Bayern rovněž 5:1. Po tomto utkání pak skončil tehdejší kouč bavorského celku Niko Kovač.

Někteří fanoušci na sociálních sítích zase vtipkují o tom, že Harry Kane je prokletý, je to míněno při jeho snaze získat trofej. Všímá si toho například anglický list Daily Mail. Anglický šutér přišel před sezonou do Bayernu z Tottenhamu právě proto, aby zvedal nad hlavu poháry. Bavoři sice už vypadli z domácího poháru, ale v lize zatím rozhodně nejsou v kritické situaci, v tabulce figurují na druhém místě za Leverkusenem. A v Lize mistrů už mají zajištěn postup do osmifinále z prvního místa.

Eintracht si užíval velkolepé vítězství, zároveň se radoval, jak zareagoval na tři dny staré vyřazení z domácího poháru od třetiligového Saarbrückenu, který mimochodem předtím vyřadil i Bayern. „Je prostě skvělé slavit nad nejlepším týmem Německa takové vítězství. To jsem ještě nezažil,“ zářil frankfurtský útočník Omar Marmoush, který byl s jedním gólem a dvěma asistencemi jednou z hlavních hvězd sobotního odpoledne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.