Hlavní obsah

O hráče Dortmundu se vehementně zajímají evropští giganti, Borussii však nechce nikdo z nich opustit

Dortmund

O hráče Borussie Dortmund se vehementně zajímají movití evropští giganti, klub dostává hodně lukrativní nabídky na své akvizice, ale žádná z nich nemíní ze Signal Iduna Parku odejít. Posledním dokladem je dvacetiletý Julian Weigl, o něhož se uchází Manchester City. „Nemíním Borussii opustit, přestup do Premier League neřeším, takže to není otázka pro mě,“ vzkázal Weigl kouči Citizens Pellegrinimu.

Foto: Facebook

Útočník Pierre-Emerick Aubameyang, přezdívaný jako Spiderman, je prý rychlejší než sprinter Usain Bolt.

Článek

Weigl, který přišel do Dortmundu teprve před rokem, ale okamžitě se prosadil do základní sestavy, ovšem není sám, kdo míní setrvat v Dortmundu i v dalších sezónách. Velký zájem projevili evropští fotbaloví giganti o Aubameyanga, který je jedním z klíčových mužů Borussie. Aby ne, když v podzimní části bundesligy nastřílel osmnáct gólů a stal se nejlepším africkým fotbalistou uplynulého roku. I proto se třeba Arsenal vytasil s nabídkou oscilující kolem šedesáti miliónů liber, tedy dvou miliard korun.

Poslední prověrkou Borussie Dortmund před sobotním jarním startem bundesligy, do níž vstoupí utkáním v Mönchengladbachu, bude dnešní přípravné utkání s pražskou Spartou. Zápas se hraje v Essenu od 19.05, přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

„Nemíním odejít, protože Dortmund se stal mým druhým domovem. Hlavně proto, že mě tady lidé berou takového, jaký jsem. I proto se neustále zlepšuji, protože jsem pořád nezjistil, kde jsou mé limity," odmítá i šestadvacetiletý útočník Pierre-Emerick Aubameyang myslet na přestup a odchod z Borussie. Ta si ho ostatně pojistila v létě novou smlouvou, která je datována až do roku 2020.

„Teď ještě prodloužit smlouvy s Hummelsem a Gündoganem, kteří jsou pro nás rovněž klíčovými hráči," nechala se před jarním startem bundesligy slyšet jedna z nevětších hvězd mužstva Marco Reus.

„Pokud chceme s Borussií zůstat na vrcholu, což si všichni samozřejmě přejeme, je třeba do týmu investovat, abychom pokračovali ve vzestupu a zase se dostali do Champions League," připomínal Reus, že Borussia už loňskou trýzeň překonala a dere se zase vzhůru. Po podzimu figuruje v bundeslize na druhé příčce s osmibodovou ztrátou na vedoucí Bayern, v Evropské lize se probojovala do jarních vyřazovacích bojů, kde narazí na Porto.

„Chceme být úspěšní na všech frontách. Jsme přece Borussia, a proto musíme udělat pro úspěch maximum. V bundeslize, domácím poháru i na evropské scéně. A nic na tom nemění, že narazíme na Porto, jež je pravidelným účastníkem Ligy mistrů," připomínal Reus, že s novým koučem Tuchelem se vrátily do Dortmundu zase velké ambice.

„Ale pro jejich naplnění je třeba udržet v našem klubu jak Hummelse, tak Gündogana, jimž příští rok končí v Borussii smlouva. I proto, že mají velkou zásluhu na oživení, jež prožíváme," apeloval Reus na klubové vedení. On sám mimochodem smlouvu prodloužil až do roku 2019.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články