Hlavní obsah

Obdivoval jsem tě víc než kohokoli, loučil se s Lobingerem fotbalista Kimmich

Úmrtí bývalého špičkového tyčkaře Tima Lobingera hluboce zasáhlo německého fotbalového reprezentanta Joshuu Kimmicha. Osmadvacetiletý hráč Bayernu Mnichov dnes na instagramu napsal, že halového mistra světa z roku 2003, jenž byl jeho osobním trenérem, obdivoval víc než kohokoli jiného.

Foto: Warmuth Angelika, ČTK

Joshua Kimmich na tréninku mnichovského Bayernu

Článek

Lobingerova rodina ve čtvrtek oznámila, že bývalý atlet v 50 letech podlehl agresivní formě rakoviny, s níž se potýkal od roku 2017. "Těžko se dá vyjádřit slovy, čím jsi pro mě byl a stále jsi. Obdivoval jsem tě více než kohokoli jiného," napsal dnes Kimmich na instagramu ve vzkazu doprovázeném společnými fotografiemi.

Kimmich se s Lobingerem seznámil po příchodu do Lipska v roce 2013, kde bývalý bývalý skokan o tyči působil jako atletický trenér. Spolupráce pak pokračovala i po jeho přestupu do Bayernu v roce 2015.

Foto: Instagram @timlobingeroficial

Bývalý německý tyčkař Tim Lobinger.

"Vždycky jsem k tobě vzhlížel, protože jsi byl pro mě ve všech oblastech života inspirací a vzorem. Byl jsi a zůstaneš mým pohonem, mým motorem a mou motivací," napsal čtyřiasedmdesátinásobný německý reprezentant, sedminásobný bundesligový šampion a vítěz Ligy mistrů. "Tvé hodnoty mě budou stále formovat a provázet. Budeš tu stále," dodal Kimmich.

Lobinger v tyčkařském sektoru zářil na přelomu tisíciletí a největší úspěchy sbíral v hale. V roce 1998 se stal ve Valencii mistrem Evropy, o čtyři roky později ve Vídni triumf zopakoval. Následující rok získal v Birminghamu i titul světového šampiona v hale.

Z obou světových akcí pod střechou má ve sbírce i bronz. Pod otevřeným nebem získal na ME tři medaile, dvakrát byl druhý a jednou třetí. Na jeho počest budou hrát fotbalisté Lipska v sobotním ligovém duelu proti Wolfsburgu s černými páskami na rukávech.

Reklama

Související témata: