Hlavní obsah

OBRAZEM: Euforie, zmar a slzy. Jiráček zažil infarktový boj o záchranu v bundeslize

Neskutečné drama až do posledních okamžiků nabídl barážový boj o účast v příštím ročníku německé fotbalové bundesligy. Hamburk doslova na poslední chvílí odvrátil na stadiónu Karlsruhe vyřazení a nakonec se po prodloužení odvetného zápasu radoval stejně jako loni ze záchrany v nejvyšší soutěži, z níž jako jediný německý klub ještě nikdy v historii nesestoupil.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

To bolí. Fotbalisté Karlsruhe Philipp Max a Enrico Valentini (vpravo) se jen těžko smiřují s porážkou v baráži od Hamburku.

Článek
Fotogalerie

Český záložník Petr Jiráček sledoval infarktový duel jen z lavičky náhradníků a musel mít nervy pořádně na pochodu, protože jeho tým dělily od sestupu doslova sekundy. Reinhold Yabo totiž poslal ve druhém poločase domácí Karlsruhe do vedení, které domácí drželi ještě po vypršení devadesáté minuty.

Jenže v nastaveném čase Marcelo Díaz parádně trefil přímý kop a srovnal na 1:1, tedy na stejný výsledek, jakým skončil úvodní barážový duel. V prodloužení pak strhl vedení na stranu HSV střídající Nicolai Müller. V poslední minutě se pak blýskl brankář René Adler, náhradník za zraněného Jaroslava Drobného, který chytil penaltu Rouwenu Henningsovi.

Ihned po závěrečném hvizdu byl stadión Karlsruhe doslova napěchován emocemi. Zatímco fanoušci i fotbalisté Hamburku v čele s nahecovaným koučem Brunem Labbadiou prožívali nepopsatelnou euforii, domácí fotbalisté popadali na zem a topili se v slzách a hlubokém zklamání z nevyužité příležitosti.

„Jsem zničený. Je to, jako kdybyste mi roztrhli srdce. Byli jsme tak blízko. Smutek je obrovský," soukal ze sebe nešťastný střelec Karlsruhe Yabo. „Neumíte si představit, co to pro mě znamená. Je těžké vůbec popsat slovy to, co se tento týden odehrálo. Bojovat o záchranu je vůbec to nejhorší," radoval se naopak kouč Bruno Labbadia.

Reklama

Související témata: