Hlavní obsah

Dortmund - Leverkusen 1:0Schick spálil dvě tutovky, Hložek debutoval v bundeslize. Šlágr ale ovládl Dortmund

Aktualizováno

Letní posila ze Sparty Adam má za sebou bundesligovou premiéru, ve šlágru prvního kola vyběhl v Dortmundu na plac od začátku druhého poločasu. Porážku Bayeru 0:1, o které rozhodl v 10. minutě Reus, ale neodvrátil. Patrik Schick odehrál za hosty celý zápas, po změně stran spálil dvě vyložené brankové příležitosti. Reprezentační brankář Jiří Pavlenka pomohl Brémám při návratu do ligy k remíze 2:2 na hřišti Wolfsburgu. Obránce Pavel Kadeřábek odehrál 64 minut při porážce Hoffenheimu 1:3 v Mönchengladbachu. V berlínském derby porazil Union 3:1 Herthu, za kterou odehrál závěrečných deset minut záložník Vladimír Darida.

Foto: Profimedia.cz

Adam Hložek (vlevo) z Leverkusenu si v Dortmundu odbyl bundesligovou premiéru.

Článek

Šlágr mezi vicemistrem Dortmundem a třetím týmem uplynulé sezony Leverkusenem rozhodl gólovou dorážkou v desáté minutě kapitán Reus. Po pauze měl dvě velké šance na vyrovnání Schick, jeho střely z bezprostřední blízkosti ale zneškodnil gólman Kobel.

Hložek odehrál celý druhý poločas, když po pauze vystřídal Bellarabiho. Nenavázal ale na svou trefu z pohárového duelu s Elversbergem. Skóre tak zůstalo v utkání těchto dvou týmů nezvykle nízké, v minulé sezoně padlo v obou duelech po sedmi brankách. V závěru byl navíc vyloučen gólman Bayeru Hradecký, jenž chytil míč do rukavic mimo pokutové území, a do brány musel obránce Tapsoba.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Útočník Leverkusenu Patrik Schick (vlevo) v hlavičkovém souboji s Nico Schulzem z Dortmundu.

Brémy brzy prohrávaly po trefě Lukase Nmechy, který zblízka přehodil padajícího Pavlenku. Mezi 21. a 23. minutou skóre otočili Füllkrug a Bittencourt, Werder ale opětovné působení v bundeslize po roce stráveném o patro níž vítězně nezačal. V 84. minutě srovnal křižnou střelou po rohovém kopu Guilavogui.

Hoffenheim hrál po Poschově vyloučení už od 19. minuty v oslabení, přesto vedl po Skovově rána na zadní tyč. Krátce před pauzou srovnal Bensebaini a obrat dokonal v 71. minutě po rychlé kombinaci Thuram. Pojistku přidal o sedm minut později Elvedi.

Union rozhodl třemi góly na přelomu obou poločasů, postupně skórovali Siebatcheu, Becker a Knoche. Skóre zkorigoval v závěru Lukebakio. Hertha prohrála v prestižním městském derby počtvrté v řadě.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Augsburg - Freiburg 0:4 (46. Gregoritsch, 48. Grifo, 61. Ginter, 79. Doan)
Bochum - Mohuč 1:2 (39. Stöger - 26. a 77. Onisiwo)
Mönchengladbach - Hoffenheim 3:1 (42. Bensebaini, 71. Thuram, 78. Elvedi - 25. Skov)
Union Berlín - Hertha Berlín 3:1 (32. Siebatcheu, 50. Becker, 54. Knoche - 85. Lukebakio)
Wolfsburg - Brémy 2:2 (11. L. Nmecha, 84. Guilavogui - 21. Füllkrug, 23. Bittencourt)
Dortmund - Leverkusen 1:0 (10. Reus)

Reklama