Hlavní obsah

Brémy - Hannover 4:0Pavlenka se blýskl čistým kontem! Brémy slaví první výhru v bundeslize

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Brém poprvé v sezóně zvítězili. Ve 12. kole německé ligy porazili Hannover 4:0, hattrickem a asistencí k tomu přispěl útočník Max Kruse a trenér Florian Kohfeldt prožil příjemnou premiéru před vlastními fanoušky. U výhry nechyběli čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie. Brémy Hannoveru nastřílely stejně gólů jako v předchozích 11 duelech dohromady. Schalke zvítězilo nad Hamburkem 2:0 a posunulo se na druhé místo. Na vedoucí Bayern ztrácí šest bodů.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Český brankář Brém Jiří Pavlenka.

Článek

Po dvaceti minutách duelu Brémy - Hannover se do šance dostal Gebre Selassie, gólman Esser jej ale vychytal. V 39. minutě už se Werder radoval, po Kruseho přihrávce za obranu se obloučkem prosadil Bartels.

Krátce po změně stran musel Pavlenka zasáhnout proti Harnikovi, pak ale odstartoval kanonádu Kruse. V 55. minutě udělali hosté chybu v rozehrávce, Bargfrede nahrál před bránu Krusemu a ten zvýšil na 2:0. Čtyři minuty nato na jeho střelu Esser sice zareagoval, balón přesto doskákal za brankovou čáru.

Hattrick devětadvacetiletý útočník zkompletoval dvanáct minut před koncem po Bartelsově asistenci. Kruse vstřelil tři góly v zápase poprvé od 22. dubna, kdy síť Ingolstadtu rozvlnil dokonce čtyřikrát.

Schalke otevřelo skóre proti Hamburku v 17. minutě. Konopljanka byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Di Santo. Domácí byli nadále aktivní, až těsně před přestávkou zahrozil na druhé straně Waldschmidt.

V 57. minutě mohl vyrovnat Hunt, jeho střela však lízla tyč. Čtvrt hodiny před koncem definitivně rozhodl o tříbodovém zisku Schalke Burgstaller, který nikým nehlídaný zužitkoval Konopljankovu přihrávku. Domácí čistým kontem potvrdili, že jim defenziva funguje: s deseti inkasovanými brankami jsou po Bayernu (8) týmem s nejlepší obranou.

Schalke prodloužilo sérii bez porážky na šest zápasů. Hamburk po páté venkovní prohře v řadě zůstal jen o dva body před barážovou šestnáctou pozicí.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Schalke - Hamburk 2:0 (17. Di Santo z pen., 78. Burgstaller),
Brémy - Hannover 4:0 (55., 59. a 78. Kruse, 39. Bartels).

Reklama

Související témata: