Hlavní obsah

Hertha - Norimberk 1:3Petrák dostal v bundeslize červenou kartu, zápas ale dohrál. Bayern dál kraluje

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Norimberku podruhé za sebou v bundeslize zvítězili. V 19. kole vyhráli v Berlíně nad místní Herthou 3:1 a vymanili se ze sestupového pásma. Z výhry se v jejich dresu radovali i Ondřej Petrák a Adam Hloušek, kteří odehráli celý zápas. Soutěži dál kraluje Bayern Mnichov, který doma rozstřílel Frankfurt 5:0.

Foto: Stringer/germany, Reuters

Brazilský bek Rafinha (vlevo) a Franck Ribéry se radují z vítězství nad Eintrachtem Frankfurt.

Článek

A to přesto, že první z nich dostal v závěru od rozhodčího Michaela Weinera červenou kartu za hru rukou, jíž zastavil míč směřující do branky svého týmu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Weiner své rozhodnutí však následně vzal zpátky, neboť jeho kolega na čáře odmával Hertě ofsajd. Naopak o chvíli později sudí odpískal na druhé straně penaltu a Josip Drmic z ní v rušném závěru vsítil třetí gól vítězů.

Záložník Petrák do Norimberku přestoupil v zimní pauze ze Slavie a jeho nový tým s ním jen sbírá výhry. Před týdnem zvítězil 4:0 doma s Hoffenheimem, v neděli přidal další úspěch a už není předposlední. Zato Hertha, jež v pátek prodala kvůli finančním problémům část svých akcií americké investiční firmě KKR za 61,2 miliónu eur, zatím na jaře nebodovala.

Bayern dál kraluje, v bundeslize vyhrál pojedenácté v řadě. Frankurtu doma uštědřil debakl 5:0 a přičetl si už 44. zápas v nejvyšší soutěži bez porážky.

Hosté přitom mohli před 71 000 diváků ve vyprodané Allianz areně inkasovat mnohem víc gólů, ovšem vyznamenal se gólman Kevin Trapp. Než musel čtvrt hodiny před koncem střídat kvůli zranění kolena, odvrátil osm těžkých střel. Václav Kadlec v hostujícím mužstvu do utkání nezasáhl.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Hertha Berlín - Norimberk 1:3 (4. Ramos - 68. a 90.+4 z pen. Drmič, 20. Feulner)
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 5:0 (12. Götze, 44. Ribéry, 67. Robben, 69. Dante, 89. Mandžukič)

Reklama

Související témata: