Hlavní obsah

Po covidu další rána. Hvězda Bayernu má zánět srdce

Kanadský fotbalista Alphonso Davies musel náhle ukončit přípravu před opětovným startem bundesligy. Lékařský tým Bayernu Mnichov zjistil, že jednadvacetiletá hvězda má lehčí formu zánětlivého onemocnění srdce. Davies nedávno prodělal covid. trenér německého mistra Julian Nagelsmann tvrdí, že zdravotní problém není vážného charakteru. Fotbalista bude ale týmu chybět nejspíš delší dobu.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský fotbalista Alphonso Davies během tréninku Bayernu Mnichov.

Článek

Kanaďan nehrál od 17. prosince loňského roku. Začátkem toho letošního mu diagnostikovali onemocnění covid-19. A když se Davies vrátil do tréninkového zápřahu v probíhající přípravě Bayernu, přišel další problém v podobě myokarditidy.

„Během našeho lékařského vyšetření, které provádíme u každého hráče po covidu-19, jsme u něj odhalili známky mírné myokarditidy. Prozatím přestal trénovat, takže několik týdnů nebude k dispozici," okomentoval situaci Nagelsmann.

Vedle Daviese měli v minulých dnech pozitivní testy v Bayernu také Leroy Sané, Dayot Upamecano, Manuel Neuer, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Omar Richards, Lucas Hernández a Tanguy Nianzou.

Tým musel kvůli tomu odložit začátek přípravy. Druhá polovina sezony startuje pro Bayern už v sobotu zápasem bundesligy na hřišti Kolína nad Rýnem.

Reklama

Související témata: