Hlavní obsah

Z fotbalových šampionů skončil sezonu v plusu pouze Bayern Mnichov

Pouze německý šampion Bayern Mnichov skončil z vítězů osmi předních evropských fotbalových lig v sezoně 2020/21 v zisku. Vyplývá to z analýzy společnosti KPMG. Zpráva zahrnuje šampiony sedmi nejkvalitnějších lig podle žebříčku UEFA a tureckého mistra Besiktas.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski se sice trefil v duelu s Gladbachem, mnichovský gigant však bundesligový duel prohrál.

Článek

Také v druhé sezoně poznamenané pandemií koronaviru vykázaly nejúspěšnější kluby hlavně ztráty. Nejcitelnější položkou byly malé příjmy ze zápasů kvůli častému omezování kapacity stadionů a koronavirovým opatřením. Menší byly i částky za přestupy.

"Oproti minulému roku mohli fanoušci na stadiony častěji, klubům pomohly i některé nové velké sponzorské smlouvy a příjmy z televizních práv. Pandemie ale stále více naznačuje problematickou finanční udržitelnost a křehkost celého fotbalového ekosystému," uvedl za společnost KPMG Andrea Sartori.

Bayern skončil v černých číslech 29. sezonu v řadě, za ročník 2020/21 je v plusu 1,8 milionu eur. Inter Milán ztratil 245,6 milionu eur, zatímco Atlético Madrid 111,7 milionu.

Největší příjmy měl anglický mistr Manchester City (644,2 milionu), druhý byl Bayern (597,5 milionu).

Reklama

Související témata: