Hlavní obsah

Premiéra jako hrom. Jenže já se do hry moc nedostal, povzdechl si Šural po Dortmundu

Essen

Odbyl si premiéru jako hrom. Poprvé vyrukoval v dresu pražské Sparty a hned nastoupil proti dortmundské Borussii. Josef Šural se sice nedostal ke hře, na níž byl na předchozí štaci v Liberci zvyklý, takže nepopíral, že od debutu v letenské sestavě očekával víc, ale zklamaný rozhodně nebyl. „Už proto, že jsme viděli rozdíl, který je mezi Dortmundem a námi a tudíž víme, na čem musíme pracovat,“ glosoval úterní přípravu v Essenu a poučení, jež si z ní odnesl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čerstvý sparťan Josef Šural během přípravy proti Borussii Dortmund.

Článek
Fotogalerie

Do konfrontace s Dortmundem jste vstupovali se značným handicapem. Zatímco soupeř měl za sebou povedené herní soustředění v Dubaji a už je naladěn na sobotní start bundesligy, vy jste vybíhali k utkání z plného tréninku, během něhož jste se s míčem moc nepotkali. Byl tenhle rozdíl hodně patrný?

Před zápasem si člověk nic podobného nepřipouští, protože do něho jde s tím, že chce uspět a vyhrát bez ohledu na to, v jaké fázi přípravy se právě nachází. Jenže na hřišti byl rozdíl v kvalitě patrný. Dortmund byl jasně lepší, my jenom běhali. Ale on by byl lepší, i kdybychom na tom byli s přípravou stejně.

Takže poučná lekce, kterou jste dostali?

Určitě, protože s protivníkem podobných kvalit se nepotkáváme často. Viděli jsme rozdíl mezi námi a Dortmundem. Ten největší je určitě v automatismech, jež mají hráči Borussie zažité, stejně jako v tom, jak strašně silní jsou na balónu, jak ohromně rychlí jsou po ztrátě balónu a jeho opětovném získání, jak jim stačilo pár vteřin, aby byli u naší brány. Poznali jsme, na čem pracovat a jak moc se musíme zlepšit.

Pro vás muselo jít o obzvláště cenné poučení, když jste se během dosavadní zimní přípravy zatím ještě nepotkal s míčem, neboť jak v Liberci, tak i ve Spartě jste nabíral jen kondici...

Fakt je, že jsem si vůbec poprvé během zimy zahrál s míčem, takže nějakou herní praxi jsem opravdu nabral.

Měl jste k tomu příležitost na levém kraji zálohy i v jejím středu, neboť během utkání jste vyzkoušel obě místa. Kde se vám hrálo lépe?

Těžko říct, protože jsem se do hry moc nedostal. Hlavně v první půli jsme jen bránili, dostávali se pod tlak a moc míčů neměli. Když jsem hrál vlevo, přece jen jsem nějaké situace měl, i když míčů tam mohlo chodit víc. Hráli jsme totiž hlavně po pravé straně.

Možná to bylo i tím, že jste si na nové spoluhráče ještě nezvykl, stejně jako si oni nepřivykli na vás...

V tom problém nevidím, neboť se spoustou spoluhráčů se znám. Důvodem bylo hlavně to, že jsme moc míčů neměli. Prohráli jsme sice se ctí, ale i tak porážka mrzí. Měli jsme pár situací, z nichž jsme mohli vytěžit víc, pravdou ale také je, že Dortmund měl celou řadu dalších šancí, takže vyhrál zcela zaslouženě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články