Hlavní obsah

Přestupová raketa. Hummels je blízko odchodu z Bayernu

Mnichov

Podle informací německého deníku Bild je na spadnutí velký transfer mezi Bayernem Mnichov a Borusií Dortmund. Vicemistr soutěže se prý snaží získat zpět jednoho z nejlepších stoperů světa Matse Hummelse. A co víc? Trenér Bayernu Niko Kovač už prý dal zelenou možnému odchodu bývalého německého reprezentanta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý obránce Mats Hummels během tréninku před utkáním kvalifikace MS 2018 s Českou republikou. To byl ještě v kádru německé reprezentace.

Článek

Byl to pro Hummelse prazvláštní rok v Bayernu. Brzké vyřazení ze Champions League, konec v reprezentaci - paradoxně oznámený trenérem národního celku Joachimem Löwem, ale nakonec také sladký konec, v podobě zisku titulu v Bundeslize, který se díky skvělému finiši podařilo svěřencům Chorvata Kovače uzmout jednomu z úhlavních rivalů z Dortmundu.

A právě tam by se podle německého deníku Bild měl třicetiletý stoper brzy vrátit. V Dortmundu strávil rodák z Bergisch Gladbachu své nejvýraznější roky kariéry a pod trenérem Kloppem se výraznou měrou zasloužil o zisk dvou německých titulů v sezoně 2010/11 a 2011/12 nebo také o postup do finále Ligy mistrů, ve kterém jeho tehdejší klub podlehl právě Bayernu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Naváže na úspěšné roky v Borussii Dortmund Mats Hummels i v budoucnu?

Bavorský gigant navíc přivedl do obrany dva talentované francouzské reprezentanty Lucase Hernandeze a Benjamina Pavarda, navíc se už v loňské sezoně o místo v základní sestavě musel Hummels dělit s Niklasem Sülem - i proto vypadá transfer opravdu reálně. Klub z Mnichova by měl podle zákulisních zpráv opustit také Jérôme Boateng. Pro Bayern tedy nastává podobný čas obměny, jako nastal pro reprezentační celek, ve kterém už oba hvězdní borci nemají místo...

Reklama