Hlavní obsah

Záložník Leverkusenu po krásném gólu předstíral zranění. Alonso musel uklidňovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned v úvodu vstřelil nádhernou branku a rozjařil fanoušky v Leverkusenu. Krátce nato však některým pořádně zatrnulo. Švýcarský záložník Granit Xhaka totiž při oslavě své branky v pátečním zápase lídra německé bundesligy proti Mohuči (2:1) začal kulhat a držet se za stehno. Záhy se však ukázalo, že se jednalo o pouhý výstřelek.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Záložník Leverkusenu Granit Xhaka slavící svou branku s Jeremiem Frimpongem v zápase bundesligy proti Mohuči.

Článek

Začalo to akcí ve 3. minutě. Španělský krajní bek Grimaldo se snažil poslat centr do vápna Mohuče. Ten byl však zblokován, přičemž odražený míč odskákal za hranici vápna přímo ke Xhakovi. Švýcar neváhal a vyzkoušel ranou z první překvapit gólmana Zentnera. A povedlo se. Leverkusen tak mohl slavit, jelikož šel zkraje utkání do jednobrankového vedení. Pro Xhaku to navíc byla první branka v dresu německého celku, kam v létě zamířil z londýnského Arsenalu.

A svou branku Xhaka oslavil po svém. Takřka ihned po vstřelené brance se začal totiž držet za své stehno a kulhat, jako by se při svém gólu snad zranil. To vyvolalo neklid jak v řadách fanoušků Leverkusenu, tak i na trenérské lavičce domácích. Asistent přestal jásat, další členové realizačního týmu už chtěli běžet za hráčem zjišťovat, co se mu stalo. Trenér domácích Xabi Alonso však začal po chvilce všechny uklidňovat, neboť Xhaku prokoukl. Jednalo se o pouhý žertík.

Svoji oslavu Xhaka následně vysvětlil na pozápasovém rozhovoru pro televizi Sky Sports: „Tuhle oslavu jsem dělal už na tréninku, kdy jsme si dělali srandu se svými spoluhráči, hlavně s Frimpongem (pravý obránce Leverkusenu, pozn. red.). Řešili jsme to už před nějakou dobou, jen jsme čekali na správný moment,“ zmínil Švýcar.

Reportér následně položil doplňující otázku, zdali ví o tom, že vystrašil i realizační tým na lavičce. „Jsem v tomto klubu už asi 8 až 9 měsíců. Myslím, že už všichni ví, co jsem za chlápka. A že mám rád tyhle vtípky,“ upřesnil Xhaka. „Hlavní je, že jsme získali další tři body do tabulky. A velmi důležité, nutno říct,“ dodal záložník.

I díky ráně Xhaky Leverkusen v pátek bodoval ve 33. soutěžním zápase za sebou, což se před ním žádnému týmu v Německu nikdy nepodařilo. Do včerejška držel rekord Bayern Mnichov, jenž v roce 2020 zvládl neprohrát dvaatřicet zápasů v řadě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.