Hlavní obsah

Trenér AC Milán o Slavii: Není to snadný los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nabité skupině Ligy mistrů s PSG, Dortmundem a Newcastlem vyválčili fotbalisté AC Milán třetí místo a spadli do Evropské ligy. Tam v play off vyřadili francouzský celek Rennes a nově na italského giganta číhá pražská Slavia. „Nebál jsem se nikoho,“ řekl v sobotu trenér AC Stefano Pioli.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Trenér AC Milan Stefano Pioli při zápase Evropské ligy s francouzským Stade Rennes.

Článek

Hráčům „Rossoneri“ se poslední týden vůbec nepovedl. Ligovou prohru 2:4 s Monzou doplnil nezdar s Rennes (2:3). Tříbrankový náskok z prvního duelu byl ale dostatečný, takže se při losování osmifinále Evropské ligy objevil AC Milán v osudí a v první polovině března ho čeká dvojutkání s týmem trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Klidně bychom se teď utkali s Bayerem. Náš osud v Evropské lize závisí jen na nás,“ prohlásil sebevědomě Pioli, že by přijal i Leverkusen, který dál vládne bundeslize a v pátek vytvořil 33. duelem bez porážky v řadě nový rekord nejvyšší německé soutěže.

Soupeřem je ale Slavia. Ta na podzim vyhrála svou základní skupinu a nechala za sebou slavný AS Řím. „Není to snadný los. Slavia má své silné stránky,“ dodal Pioli bez větších podrobností.

Hlavou je zřejmě nastavený na nedělní ligový šlágr s Atalantou. Pokud chce ještě AC Milán pomýšlet na titul, nemůže si dovolit další zaváhání. Už teď ztrácí na vedoucí Inter 11 bodů a ještě má o zápas víc.

Italský trenér, který je na lavičce AC od roku 2019 a dovedl klub k titulu v sezoně 2021/2022, ale odmítá, že by se chtěl soustředit primárně buď na Serii A, nebo úspěch v Evropě. „Chceme být protagonisty v obou soutěžích,“ ujistil. Zároveň si je ale vědom, že se stále častěji objevuje kritika nejen kvůli kolísavým výsledkům.

„Čím méně o tom budeme mluvit, tím lépe. Nechci být negativní. Soustřeďme se na neděli, každý z kádru je připraven přispět k úspěchu,“ řekl v sobotu dopoledne novinářům.

Dvojutkání osmifinále Evropské ligy se Slavií startuje ve čtvrtek 7. března na San Siru, odveta se uskuteční přesně za týden v Edenu. AC Milán je sice papírovým favoritem, sešívaní ale v minulosti opakovaně dokázali, že umí velké týmy trápit i porážet.

Reklama