Hlavní obsah

Schick s Hložkem u dna, Leverkusen propadá! Hráči se nevyrovnali tempu utkání, běduje kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leverkusen se trápí a tamní česká enkláva s ním. Bayer po ostudném vypadnutí z poháru s třetiligovým Elversbergem prohrál také první tři bundesligová utkání, přičemž sobotní porážka byla jednoznačně nejbolestivější. Před vlastními fanoušky totiž totálně vyhořel a Hoffenheim si z BayAreny odvezl výhru 3:0. Adam Hložek byl vystřídán po prvním poločase, střelecky na suchu zůstal i Patrik Schick. V dresu jejich soupeře odehrál závěrečnou dvacetiminutovku další Čech Pavel Kadeřábek.

Foto: bayer04.de

Češi v barvách Leverkusenu - Patrik Schick a Adam Hložek - moc důvodů k úsměvům po třech bundesligových porážkách nemají. (ilustrační foto)

Článek

„Musíme kvalitněji pracovat v obraně a správně řešit herní situace," hledal ještě před výkopem kouč Bayeru Gerardo Seoane způsoby, jak zlomit výsledkovou bídu. Jeho plán ale ztroskotal hned v úvodní desetiminutovce, když se povedenou patičkou prosadil Baumgartner. Hoffenheim do poločasu přidal ještě dvě branky, uznána byla ale jen první z nich a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro hosty.

Zpackané úvodní dějství se stalo osudným Adamu Hložkovi, který po nevýrazném výkonu na hřiště již nevyběhl. Ani ve druhé půli se ale mdlý Leverkusen nezvedl, branku nevstřelil a nakonec ještě jednou inkasoval. Bayer zůstal gólově na nule. Na první zápis mezi střelce v sezoně tak kromě Hložka stále čeká i kanonýr Patrik Schick. Jeho největší šancí bylo zakončení pravou nohou z 52. minuty, míči v cestě mezi tři tyče nešikovným způsobem zabránil spoluhráč Serdar Azmoun.

„Někteří hráči měli problémy vyrovnat se s tempem utkání," nebral si servítky trenér Seoane. Po zápase kritizoval počínání hráčů jak v útočné fázi, tak v defenzivě. „Ztráceli jsme hodně míčů při výstavbě ofenzivy a měli pak problémy s bráněním rychlých protiútoků. Vzadu nám chyběl hlavně důraz v situacích, z nichž jsme poté inkasovali," dodal.

Střelec vítězné branky Christoph Baumgartner naopak zářil štěstím. „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Podařilo se nám využít příležitosti ke skórování a byli jsme schopni vzdorovat soupeři ve fázích, kdy hru kontroloval. Pokud budeme hrát takhle, můžeme porazit kohokoli," liboval si 23letý záložník Hoffenheimu.

Leverkusen je v aktuální bundesligové tabulce bez bodu poslední se skóre 1:6. Šanci na reparát bude mít Bayer v sobotu na hřišti v Mohuči, Hoffenheim se ve stejný den pokusí na povedený výkon v BayAreně navázat doma s Augsburgem.

Reklama