Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Páťovi to nepadá, Hložek je příslib. Musiala? Neskutečná raketa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společná premiéra Hložka a Schicka v základu na první body Leverkusenu nestačila. Výkony českých reprezentantů rozebírá v komentáři ECHO BUNDESLIGY trenér František Straka. Ten pro server Sport.cz pravidelně komentuje dění v německé nejvyšší fotbalové soutěži. Zamýšlí se i nad rolí Alexe Krále, Pavla Kadeřábka a Jiřího Pavlenky. Nového tahouna Bayernu Mnichov Jamala Musialu pak nazývá „neskutečnou raketou".

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia.cz

"Bayer bude muset zabrat a nepříznivý začátek sezony totálně změnit," píše ve svém komentáři ECHO BUNDESLIGY František Straka.

Článek

„Věřím, že Hložek a Schick budou v základu i v dalším kole. Leverkusen prohrál s Augsburgem, zejména v prvním poločase neukázal svůj typický nátlakový fotbal, soupeř byl navíc hodně agresivní a dobře presoval. Druhý poločas ukázal, že když Leverkusen bude dávat šance, dostane se tam, kam patří.

Bohužel Páťovi Schickovi to tam zatím nepadá, stejně jako jeho spoluhráčům. Bayer bude muset zabrat a nepříznivý začátek sezony totálně změnit. Adam Hložek ještě potřebuje čas, než se v Bundeslize rozkouká. Ale je to příslib. Němečtí komentátoři hodnotili jeho výkon pozitivně. Celkově jsou dvě prohry Leverkusenu zklamáním, ale všechno se teprve rozjíždí.

Alex Král znovu nastoupil za Schalke, které remizovalo s Mönchengladbachem. Snad v základní sestavě zůstane, má kvalitu, aby si pozici udržel. Tým se nově skládá a vše je otázkou komunikace a poznání nových hráčů. Pro Schalke je bod zlatý, naopak pro Gladbach, který by se měl pohybovat do šestého místa, jednoznačně ztráta.

Pavel Kadeřábek pro druhé kolo vypadl ze základní sestavy, ale má na to, aby se vrátil. Je to neskutečný srdcař, který udělá vždy maximum, ať hraje kdekoliv. Proto si ho Němci tak strašně cení, je stálicí bundesligy a vždy se na něj mohou spolehnout.

Hoffenheim prohrával s Bochumí rychle 0:2, ale nakonec duel otočil. Tady se přesně ukázala síla mančaftu a proto myslím, že nakonec bude promlouvat do pořadí okolo pohárových příček. Zajímavé bude další utkání, kdy jede Hoffenheim na Leverkusen. Věřím, že uvidíme od začátku na place tři české hráče.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Brankář Brém Jiří Pavlenka.

Jiří Pavlenka má v Brémách těžkou pozici, defenziva kolem něj není silnou stránkou týmu. Zatím dvakrát remizovali 2:2, ale když hrajete proti soupeřům, kde byste mohli bodovat, je to velké zklamání. Brémy ale půjdou svou cestou. Kvalitu nemají tak velkou, takže dokáží buď totálně překvapit, nebo totálně zklamat. S obranou však musí něco udělat, vyvarovat se špatné komunikace a individuálních chyb. Teď jedou na Dortmund. Jestli budou hrát takticky dobře, mohou favorita potrápit, ale Borussia vyhraje.

Bayern Mnichov je zatím stoprocentní a tahounem se stal již třígólový 19letý Jamal Musiala. Úžasný kluk. Konečně začal hrát pravidelně, už loni ukazoval obrovský potenciál. U něj nikdy nevíte, co udělá. Je fantastický v situacích jeden na jednoho, je to neskutečná raketa. Všichni na něj zaslouženě pějí ódy, udělal obrovský progres. Splácí důvěru Juliana Nagelsmanna a i dál nás bude totálně bavit. Navíc ofenzivní sílu jako Bayern nemá žádný bungesligový celek.

Do Lipska se zpět z Chelsea vrátil Timo Werner a hned skóroval. Bude ale ještě potřebovat čas, aby se dostal do německého rytmu. V Anglii nehrál stabilně, to nikomu nepřidá. Ale zejména v domácím prostředí je Werner velice platný. Vždy jsem říkal, že patří do bundesligy, ne do Premier League. V Chelsea ho provázel problém, že se z něj stal neskutečný spalovač šancí. Tím, že se vrátil, opět nastartuje kariéru. Je jen otázkou času, než se znovu rozstřílí."

František Straka

je český fotbalový trenér a bývalý československý fotbalový reprezentant. Účastník MS 1990 v Itálii. V roli hráče získal se Spartou čtyři československé tituly, přidal i dvě pohárové trofeje. V dresu Československa odehrál 35 utkání. V roli trenéra národního týmu odkoučoval zápas s Maltou. Na klubové úrovni vedl v Česku pražskou Spartu, Slavii, Teplice, České Budějovice, Plzeň, Příbram či Karvinou. V zahraničí usedl například na lavičku německého Ahlenu, rakouského FC Wacker Tirol Innsbruck, řeckého OFI Kréta, slovenského Ružomberoku či Slovanu Bratislava nebo třeba egyptského SC Ismaily. V současnosti působí v médiích v roli experta a to nejen na českou ligu, ale i na německou nejvyšší soutěž.

Reklama