Hlavní obsah

Mrzutá zpráva. Schick je zraněn, reprezentaci velice pravděpodobně nepomůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třikrát se po dlouhém zranění třísel objevil v nominaci na zápas, ale fotbalový útočník Patrik Schick z Bayeru Leverkusen už je zase na marodce. Sedmadvacetiletý reprezentant si na tréninku podle klubového webu přivodil svalový problém na levém lýtku a vrátit do hry by se mohl zhruba za tři týdny. Je tak prakticky jisté, že Schick opět nepomůže národnímu týmu v závěru kvalifikace o mistrovství Evropy v duelech v Polsku a s Moldavskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick.

Článek

Těšil se, že vleklé zdravotní potíže zahnal a že bude opět moct hrát a střílet góly. Jenže Patrik Schick proseděl utkání ve Wolfsburgu na lavičce, pak zvládl půlhodinu v Evropské lize proti Karabachu a o víkendu si zahrál v nastaveném čase poslední minuty v utkání proti Freiburgu. Teď si bude muset zase odpočinout.

Schick se zranil před středečním pohárovým zápasem na půdě třetiligového Sandhausenu, má problémy s lýtkem a na zápas už neodcestoval.

Leverkusen odhaduje jeho absenci na tři týdny, podle jeho prognóz by mohl být český útočník připraven až na ligový zápas v Brémách, který je na programu 25. listopadu.

Je to nemilá zpráva pro českou reprezentaci a jejího trenéra Jaroslava Šilhavého, Schick bude na listopadové vyvrcholení kvalifikace o evropský šampionát velice pravděpodobně mimo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.