Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Kane dal gól roku. Hložek se Schickem příště snad v základu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy se Adam Hložek dočká opět větší minutáže a naskočí už Patrik Schick v základu? Podle experta Davida Jarolíma může obojí nastat už ve středu v rámci německého poháru. Jarolím v novém Echu bundesligy mluví také o kanonádě Bayernu nebo výživném nadcházejícím víkendu.

Foto: S využitím Reuters

Adam Hložek není podle Davida Jarolíma spokojen se svým herním vytížením.

Článek

„Bayern porazil Darmstadt vysoko 8:0, když ještě o poločase to bylo 0:0, a už padly tři červené karty. Darmstadt dostal dvě a v tu chvíli je strašně složité na Bayernu ubránit dobrý výsledek. Osm branek asi nikdo nečekal, navíc padl zřejmě gól roku, Harry Kane se nádherně trefil z padesáti metrů. K tomu přidali branky Musiala a Sané, kteří potvrzují formu. Darmstadt rozhodně není nějaké velké měřítko, ale můžeme říct, že Bayern hraje stabilněji než třeba na jaře.

Přesto nejsou první, na čele se po nedělním triumfu 2:1 s Freiburgem stále drží Leverkusen. Museli dotahovat a zvládli to. Češi naskočili na posledních pár minut, což je u Patrika Schicka při návratu po zranění pochopitelné. U Adama Hložka těžko říct, ještě do konce podzimu nějaké zápasy zbývají, s vytížením však rozhodně nemůže být spokojený.

Na druhou stranu ve středu se hraje pohár, Leverkusen nastoupí na půdě třetiligového Sandhausenu. Už jsem počítal, že Adam Hložek naskočí od začátku minulý týden proti Karabachu. Jenže nestalo se, je to zvláštní, že ani v těchto utkáních nedostane větší šanci. Teď však počítám, že od první minuty hrát bude, stejně jako Patrik Schick.

Výborný zápas proti Dortmundu (3:3) odehrál Frankfurt, měl mnoho šancí. Přesto byl první gól z penalty po ruce Wolfa. Já nevím, jsou situace, kdy obránci nemohou nic dělat. To je tak překvapivý moment, člověk nemůže vždy zareagovat, ale rozhodčí stejně byli pro pokutový kop. Borussia působila v první půli malátně až unaveně. Po přestávce se probrala a může být ráda za jeden bod, který zachránil v závěru Julian Brandt.

Hodně důležité výhry si připsali v Mönchengladbachu a Brémách. Oba celky mají shodně devět bodů a v tabulce se lehce posunuly, naopak zápas Mohuče s Bochumí skončil 2:2, ani jeden tým tedy v sezoně ještě nezvítězil. Tomáš Čvančara z Gladbachu naskočil až na závěrečných pár minut. Posedmé v řadě padnul Union Berlín, a jak jsem říkal v minulých dílech, trenér Urs Fischer má v klubu sice obrovský kredit, jenže donekonečna to také nepůjde.

V sobotu nás čeká Der Klassiker mezi Dortmundem a Bayernem, top zápas v Německu. Postavení a rozpoložení obou týmů nahrává vyrovnané bitvě. Uvidíme ještě, v jakém rozpoložení budou týmy po středečním poháru. Stejně ale půjde o nejvíce sledovaný zápas víkendu, vedle něj bych zmínil duel Leverkusenu na Hoffenheimu.

Hoffenheim teď porazil Stuttgart, kterému nejspíš kvůli svalovým problémům chyběl nejlepší střelec soutěže Guirassy. Doma je Hoffenheim velmi nepříjemný, Leverkusen narazí na tříobráncový systém a styl založený na krátkých rychlých přihrávkách. Přesto je určitě favoritem. Máme před sebou už desáté kolo a postavení týmů v tabulce rozhodně není náhodné.

Budu se asi opakovat, ale viděli jste gól Floriana Wirtze? Strašná škoda, že ho přibrzdilo zranění, v aktuálním rozpoložení je až nezastavitelný. To se ukazuje i v národním týmu. Pokud spolu hrají Musiala a Wirtz, je to strašná ofenzivní síla. I když fotbal není o individualitách, Wirtz nebo Hofmann se do systému Leverkusenu momentálně opravdu hodí. Pokud vyhrají, a Dortmund třeba uhraje něco s Bayernem, vytvoří si na čele náskok a zase si o něco posílí sebevědomí.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.