Hlavní obsah

Lipsko - Leverkusen 2:0Schick střídal Hložka, Leverkusen bez bodu. Bayern koncertoval

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu prohráli ve 12. kole německé ligy na hřišti Lipska 0:2 a po sedmé porážce jsou na šestnáctém místě. Adam Hložek hrál za hosty do 65. minuty, kdy ho vystřídal Patrik Schick. Bayern Mnichov deklasoval Mohuč 6:2 a vede neúplnou tabulku. Dortmund se štěstím udržel výhru 2:1 na hřišti Frankfurtu. Augsburg s Tomášem Koubkem v brance podlehl na hřišti Stuttgartu 1:2.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Leverkusenu Adam Hložek (v popředí) se proti Lipsku střelecky neprosadil, stejně jako jeho spoluhráči.

Článek

Lipsko šlo do vedení ve 32. minutě. Szoboszlai rozehrál přímý kop na Nkunkua, který se trefil hlavou. Francouzský útočník dal již devátý gól v soutěži a dotáhl se na nejlepšího bundesligového střelce Füllkruga z Brém. V závěru zápasu stvrdil vítězství Lipska Werner.

Na vysoké výhře Bayernu se podílelo šest různých střelců. Gól a dvě asistenci si připsal Mané, který ve 43. minutě neproměnil pokutový kop, ale z dorážky gólmana Mohuče překonal a zvýšil na 3:0. Penaltovou příležitost dostali i hosté, Burkardt však neuspěl.

Foto: Alexandra Beier, ČTK/AP

Útočník mnichovského Bayernu Sadio Mané (vpravo) oslavuje svůj gól se spoluhráčem Alphonso Daviesem.

Borussii Dortmund poslal do vedení ve 21. minutě Brandt, jenž zakončil přihrávku Malena střelou, která prošla mezi nohama brankáře Trappa. Frankfurt odpověděl o pět minut později, Kamada tvrdou střelou z 20 metrů nedal gólmanovi Dortmundu šanci.

Po přestávce šli do vedení hosté, Bellingham ustál souboj se Silvou a překonal Trappa. V 57. minutě mohl vyrovnat Götze, překonal gólmana, ale z brankové čáry vykopl míč obránce Schlotterbeck. Dortmund je tak v tabulce třetí bod za druhým Unionem Berlín, jenž hraje v neděli proti Mönchengladbachu.

Koubek stále čeká na první výhru. Augsburg sice vedl od čtvrté minuty zásluhou Niederlechnera, o jedenáct minut později ale bylo vyrovnáno, když se prosadil hlavou Sosa. V závěru zápasu zařídil domácím tři body Anton.

Foto: Alexandra Beier, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují jeden ze šesti gólů proti Mohuči.

Wolfsburg po třech remízách za sebou deklasoval Bochum 4:0, své první dva góly za VfL dal dvaadvacetiletý Nmecha.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Bayern Mnichov - Mohuč 6:2 (5. Gnabry, 28. Musiala, 43. Mané, 58. Goretzka, 79. Tel, 86. Choupo-Moting - 45.+4 Widmer, 82. Ingvartsen)
Lipsko - Leverkusen 2:0 (32. Nkunku, 83. Werner)
Stuttgart - Augsburg 2:1 (15. Guirassy, 90.+1 Anton - 4. Niederlechner)
Wolfsburg - Bochum 4:0 (27. a 58. Nmecha, 35. Baku, 80. Wind)
Eintracht Frankfurt - Dortmund 1:2 (26. Kamada - 21. Brandt, 52. Bellingham).

Reklama

Související témata: