Hlavní obsah

Fotbal v České televizi už jen sporadicky. Kde vysílají zahraniční soutěže?

S velkým rozvojem nových televizních stanic se rozšiřují také možnosti, kde sledovat nejrůznější sportovní zápolení. Přinášíme vám přehled přenosů nejslavnějších fotbalových lig a pohárových soutěží, které můžete na evropském kontinentu sledovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu na 3:0.

Článek

V rámci českého vysílání se čím dál tím více prosazují placené televizní stanice ze společností, jakými jsou Vodafone, O2 TV, T-mobile či Telly. Pro Českou televizi, která patřila ke stálicím ve sportovních přenosech, nastaly společně s potřebným šetřením těžké časy. Fotbalové bitvy z velké části z tohoto kanálu zmizely. Fotbalového fanouška tak čeká nelehká cesta smíření se současným stavem či zaplacením jedné z nových televizních stanic

Ligové soutěžeStanice
Fortuna LigaO2 TV Fotbal
Premier League (Anglie)Canal + Sport CZ
Bundesliga (Německo)Nova Sport 1, 2, 3 a 4, Premier Sport 1
La Liga (Španělsko)Nova Sport 1, 2, 3 a 4, Premier Sport 1
Serie A (Itálie)Nova Sport 1, 2, 3 a 4, Premier Sport 1
Klubové soutěžeStanice
Liga mistrůPremier Sport 2, Nova Sport 3 a 4
Evropská ligaSport 1 a 2, ČT Sport
Evropská konferenční ligaSport 1 a 2, ČT Sport
ReprezentaceStanice
Liga národůČT Sport
MS KatarČT Sport, Nova

Česká Fortuna liga

Zápasy nejvyšší tuzemské fotbalové soutěž jsou pro diváky připraveny na placeném televizním kanále O2 TV Fotbal, kdy je tato stanice jejím výhradním zprostředkovatelem. Online přenos české ligy je k nalezení také na webech u některých sázkových kanceláří. Česká televize na svém sportovním kanále ČT Sport pak nabízí zápasy druhé české ligy.

Premier League, Bundesliga, La Liga a další

Populární anglická liga je ke shlédnutí pomocí služeb společností Skylink a T-Mobile. Ty zápasy uvádí v rámci kanálu Canal + Sport CZ. Stanice O2 TV, kde se Premier League vysílala minulý rok, se na spolupráci nakonec nedohodla.

Německou Bundesligu vysílá tentokrát Nova Sport a to rovnou na čtyřech kanálech označené 1 až 4. Některé z těchto zápasů uvede také Premier Sport 1. Obě tyto stanice nabízí také fotbalová utkání italské i španělské ligy.

Evropské poháry

Nejpopulárnější z evropských klubových soutěží, Liga mistrů, je vysílána na stanici Premier Sport 2, dále pak Nova Sport 3 a 4. Konferenční ligu, kde zápolily Slovácko a Slávie, lze v TV sledovat pomocí stanic Sport 1 a Sport 2. Některé zápasy vysílá i Česká televize na ČT Sport. Na stejných kanálech jsou k vidění také zápasy Evropské ligy, ve které se žádný z českých týmů letos nepředstaví.

Reprezentace

Utkání české reprezentace, která startuje v rámci Ligy národů, je možné vidět na sportovním kanále České televize. Stejně tak se očekává, že sportovní stanice ČT Sport nabídne zápasy reprezentace v rámci kvalifikace na EURO 2024, které se odehrají mezi březnem a listopadem.

Reklama