Hlavní obsah

Bayern v krizi spasil Kane. Trenér si už sbalil kufr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další dárek Leverkusenu nakonec neposlali. „Nevzdáme se,“ vzkázal Herbert Hainer, prezident Bayernu Mnichov. Bavorský fotbalový kolos udolal RB Lipsko 2:1, první zápas po avizovaném letním rozchodu s trenérem Thomasem Tuchelem rozhodl v nastaveném čase bombarďák Harry Kane. Bayern ztrácí v bundeslize na Leverkusen osm bodů.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Trenér Bayernu Thomas Tuchel během zápasu s Lipskem

Článek

Tuchel se během zápasu posadil před lavičku na kufřík a sledoval dění na hřišti. Tahle scéna působila tak, že má symbolicky sbaleno. „Ano, dá se to tak interpretovat. Ten hliníkový kufr jsem si vzal z domova a moje věci už jsou v něm,“ pobavil Tuchel novináře na tiskové konferenci.

Bayern se nakonec do ještě větší deprese nedostal. Po porážkách v Leverkusenu, na Laziu (v Lize mistrů) a v Bochumi zabral, byť byl v napětí do poslední chvíle. Kane v první minutě nastaveného času v pokutovém území precizně švihnul levačkou do míče a skóroval. „Vítězství je dobré pro hráče i pro nás všechny v klubu,“ mínil Tuchel.

„Z mé strany se nic neměnilo. Trénink, proslov před zápasem, emoce? Vše bylo stejné jako vždy,“ vykládal kouč Bayernu. „Musíme však přidat, přinášet výsledky. Leverkusen má náskok, to je naše chyba. Blíží se rozhodující týdny,“ dodal Tuchel.

Atmosféra panuje v Mnichově všelijaká. Po druhé trefě Kanea se ale v Allianz Areně rozhostila úleva a euforie. S Tuchelem si po gólu rozverně zašpásoval útočník Thomas Müller, který už byl vystřídán. Přitom zrovna o jejich vztahu se předtím v Německu spekulovalo. „Všichni jsme lidi. Jsme šťastní a radujeme se. Prožili jsem už hodně zklamání,“ řekl Müller.

Hráči reagovali na oznámený Tuchelův konec sebekriticky nebo lítostivě. „Ne vždy je na vině učitel, když máte ve škole špatné známky. Samozřejmě neseme odpovědnost. Celá situace vrhá špatné světlo na nás všechny, protože jsme to nezvládli s top trenérem. Každý musí mít špatné svědomí a chytnout se za nos,“ prohlásil brankář a kapitán týmu Manuel Neuer.

„Jsem zklamaný. Trenér mě sem přivedl a máme spolu dobrý vztah. A bez ohledu na tyhle věci je škoda, co se stalo, protože je dobrým koučem. V posledních týdnech jsme toho ale jako tým neudělali dost, výsledky nelžou. Teď musíme dokončit sezonu nejlépe, jak umíme,“ přidal obránce Eric Dier.

A na jednu pravdu odkázal Müller. „My nejsme místem pro rozvoj, každou sobotu a středu musíte fungovat,“ upozornil zkušený střelec. Jak upozornil magazín Kicker, s tím musí počítat i nový trenér.

Reklama