Hlavní obsah

Šimák zůstává ve Stuttgartu, z přestupu do Bielefeldu sešlo

STUTTGART

Záložník Jan Šimák do druholigové Arminie Bielefeld nepřestoupí. Ve Stuttgartu sice s českým fotbalistou i nadále nepočítají, chystaný transfer ale zřejmě ztroskotal na dohodě mezi kluby. Uvedla to agentura DPA. Šimákova budoucnost je nejasná.

Článek

"Honza ten přestup chtěl, ale nebylo to jen na něm," řekl ve čtvrtek manažer Stuttgartu Horst Heldt. Patnáctý tým bundesligy už českého středopolaře neche a nevzal ho ani na zimní soustředění do Španělska. Podobně naložil s tureckým reprezentantem Yildirayem Bastürkem. "Do konce ledna je ještě čas jim něco najít," dodal Heldt.

Šimák prý s Bielefeldem intenzivně jednal od začátku ledna. Mluvilo se také o zájmu St. Pauli, který stejně jako Arminia usiluje o postup.

Jednatřicetiletý špílmachr strávil ve druhé německé lize své nejúspěšnější období, které ukončil přestup do Leverkusenu. V roce 2004 náhle zmizel, obcházel noční kluby a měl psychické problémy. Pak jej angažovala Sparta a dala mu prostor k léčbě závislosti. Šimák se vrátil na solidní výkonnost, přesto o něj pražský klub v roce 2007 ztratil zájem a pustil jej do druholigové Jeny. Tam Šimák oprášil své renomé a vloni v létě přestoupil do Stuttgartu.

Reklama

Související témata: