Hlavní obsah

Šok v Německu: Klinsmann po pouhých deseti týdnech rezignoval

Berlín/Praha

Po pouhých deseti týdnech ve funkci rezignoval slavný Jürgen Klinsmann na pozici hlavního kouče Herthy Berlín, jejíž dres obléká i český reprezentant Vladimír Darida. Klinsmann se vrací na svůj původní poradenský post v klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý trenér Jürgen Klinsmann v Herthě necítil důveru.

Článek

„Byli jsme během docela krátké doby na dobré cestě a díky podpoře mnoha lidí se nacházíme šest bodů nad hranicí sestupu, přestože jsme hráli vesměs těžká utkání. Jsem si jistý, že Hertha dosáhne na svůj cíl, kterým je záchrana v bundeslize," vysvětluje Klinsmann na své facebookové stránce.

„Jako hlavní trenér nicméně potřebuji důvěru lidí, kteří se na tomto cíli mají podílet, což se nenaplnilo. Jednota, soudržnost a soustředěnost na klíčovou věc jsou nejdůležitějšími aspekty. Obzvlášť v boji o záchranu," pokračuje.

Jeho rezignaci potvrdilo i zaskočené vedení klubu. „Takový vývoj nás dnes ráno překvapil. Nic tomu po intenzivním zimním přestupním období nenasvědčovalo," konstatoval v prohlášení klub, který v poslední době investoval do příchodů Santiaga Ascacibara, Krzysztofa Piateka, Matheuse Cunhy a Lucase Tousarta téměř 80 milionů eur.

Klinsmann se týmu se ujal na konci listopadu, kdy vystřídal Chorvata Anteho Čoviče, pod jehož vedením tým zabředl do boje o záchranu. V devíti bundesligových zápasech Klinsmannův výběr získal dvanáct bodů a Hertha nyní na 14. místě tabulky má šestibodový náskok na sestupovou pozici.

V minulém týdnu berlínský celek vypadl v osmifinále domácího poháru po porážce 2:3 po prodloužení na hřišti Schalke.

Přípravou mužstva byl dočasně pověřen jeho dosavadní asistent Alexander Nouri.

Reklama

Související témata: