Hlavní obsah

Štajner se během zápasu postaral o falešný porodní poplach

HANNOVER/ PRAHA

Porod uprostřed zápasu? Nic takového, to se jen český legionář ve službách Hannoveru 96 Jiří Štajner postaral o falešný poplach. Každým dnem čekají druhý přírůstek do rodiny a on během přípravného zápasu s Hannoverem SC nařídil lidem na lavičce, aby ho při každém pípnutí mobilu zavolali.

Článek

Běžela šedesátá minuta přípravného utkání, Štajnerův Hannover 96 střílel gól za gólem, když se z lavičky zvedl fyzioterapeut Ralf Blume a vehementními gesty přivolával Štajnera k sobě.

„Zpráva, zpráva,“ křičel a českého hráče přestal v tu chvíli zápas zajímat. Doběhl k lavičce, vzal mobil do ruky, ale vzápětí ho odložil. „Planý poplach,“ konstatoval lakonicky. „K tříleté Adélce očekáváme každým dnem dalšího potomka, proto jsem se s lidmi z klubu domluvil, že mě i během zápasu zavolají k telefonu,“ vysvětloval.

Samozřejmě že všechny zajímalo, co za naléhavou zprávu třiatřicetiletému Štajnerovi přišlo. „Nevím! Copak já umím česky?!“ krčil po falešném poplachu rameny fyzioterapeut Blume.

Zato Štajner nedělal s druhým přírůstkem do rodiny tajnosti. „Manželka Lenka má termín porodu stanoven na 12. července, takže se nikdo nemůže divit, že jsem trochu nervózní. A bude to zase holčička. Jsem rád, protože holky toho jako mimina naspí mnohem víc, takže i já se vyspím,“ žertoval.

Během přípravného duelu, který jeho tým nakonec vyhrál 18:0, však nebyla na českém útočníkovi žádná nervozita znát. Celkem dal tři branky - dva před planým poplachem, jeden po něm.

Reklama

Související témata: