Hlavní obsah

Štajner: Tažení Hoffenheimu mě moc nepřekvapuje

BERLÍN/PRAHA

Fotbalisté Hannoveru přejeli v sobotním bundesligovém utkání překvapivě 3:0 Hamburk a jednou trefou k tomu přispěl i český útočník Jiří Štajner. Byl to jeho druhý gól v sezóně. „Asi se to nečekalo, ale my tohle derby vždycky umíme. Jak nám to třeba nejde na Brémy, tak Hamburk doma porážíme skoro pravidelně,“ prozradil.

Článek

Bylo to tak jednoznačné, jak napovídá výsledek?

Ale vůbec ne... Pomohlo nám, že jsme v 18. minutě vedli 2:0. Jinak jsme skoro celý zápas bránili. Hamburk měl taky dost šancí, nás podržel brankář. Ty naše dvě trefy je dost zaskočily. První byla taková náhodná střela, druhá branka padla po chybě v rozehrávce.

A ten váš gól ve druhé půli?

Zase taková rychlá akce. Rozebrali jsme obranu a já to dával do prázdné branky.

Co vám říkal kapitán Hamburku David Jarolím?

My spolu mluvili jen před zápasem, pak už ne. Ale i když prohráli, tak David hrál dobře. Bojoval, tlačil se dopředu.

Nastoupil jste v útoku nebo v záloze?

My hrajeme jen na jednoho hrotového hráče, takže jsem hrál pod ním z pravé strany. Takové to falešné křídlo.

Pozici máte pevnou?

Je to takové střídavě oblačno. Jednou nastoupím v základu, podruhé ne. Trenér to hodně točí. V létě přišli noví hráči, tak jim musel dát šanci. Teď máme dost zraněných, já hraju a byl bych rád, kdyby to vydrželo.

Co znamená výhra pro Hannover?

Byla důležitá. Teď máme dvanáct bodů a snad nastartujeme nějakou úspěšnou sérii. Teď máme lehčí soupeře: Jedeme do Kolína nad Rýnem, pak Bochum, Frankfurt, Karlsruhe, Bielefeld... Začátek sezóny byl bídný, snad to bude lepší.

Bundeslize překvapivě vládne nováček z Hoffenheimu. Co na to říkáte?

Pro mě osobně to zas tak velké překvapení není. Asi se nečekalo, že by rovnou vedli ligu, ale oni mají kvalitu. Přitom není pravda, že by do toho majitel dával tak velké prachy, jak se všude říká. Hodně posílili v minulé sezóně na druhou ligu. Přitom z ní ani nechtěli postoupit, ale skvěle jim vyšlo jaro. Letos koupili jen jednoho útočníka, který je stejně zraněný. Vesměs tam hrají mladí kluci, kteří jsou hodně hladoví. A jde jim to.

Jak dlouho to nováčkovi vydrží?

Podle mě tam zůstanou. Neříkám, že získají titul, ale nahoře hrát budou.

Sledujete z Německa českou ligu?

Jasně. Slavia naplňuje očekávání, hrají dobrý fotbal. Radost mi dělá Liberec, kterému pořád držím palce. Jsem v kontaktu s Honzou Nezmarem, takže jsem pořád v obraze. Docela mě překvapuje Boleslav.

Nezmínil jste Spartu...

Podle mě se to tam tak nějak motá pořád dokola. Myslel jsem si, že když tam Víťa Lavička dá to svoje, pošlape jim to. Ale jak se ukazuje, v trenérech to tam určitě nebude. Podle mě ve Spartě chybí kvalita, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.