Hlavní obsah

To je tvrďák, žasnou Němci z Latky. Na trénink vyrazil se zlomeným nosem bez masky

Düsseldorf

To je ale tvrďák, žasnou v Německu nad počínáním českého obránce Düsseldorfu Martina Latky, jehož ani zlomenina nosu z víkendového duelu se Stuttgartem neodradila od tréninku. Do přípravy se vrhl doslova po hlavě.

Foto: Sport.cz

Fotbalový obránce Martin Latka pózuje po přestupu s dresem bundesligové Fortuny Düsseldorf

Článek
Fotogalerie

„Martin Latka vyrazil na zasněžený trénink nahoře bez. Žádné vlasy, žádná čepice a především - žádná maska!" diví německý deník Bild, že ex-slávistický fotbalista na sobě neměl žádnou pomůcku chránící hlavu a hlavně zlomený nos.

Český legionář se podle listu v tréninkovém zápase navíc nevyhýbal ani hlavičkovým soubojům. „Zlomený nos je mu úplně fuk. Tvrďák Latka bez masky!" píše dále Bild.

„Maska ještě nebyla hotová. A já jsem se přeci jen chtěl hýbat, ale ne v posilovně. Proto jsem na hřišti," vysvětloval osmadvacetiletý stoper.

"Držel jsem se zpátky"

„Trochu jsem se ale držel zpátky, hlavně při hlavičkových soubojích," ujišťoval Latka. Nicméně svým počínáním vyslal soupeřům jasný vzkaz, že v zápase rozhodně nebude strachy ze soubojů uhýbat, obzvlášť když na sobotní duel s Freiburgem už určitě nastoupí v masce.

„Bude to tak jistější, hlavně při zákrocích loktem. A kdo ví, co by se mohlo přihodit, když soupeř ví, že mám nos zlomený," uvědomuje si český fotbalista.

Masku navíc může využít i na jiné příležitosti. „Můžu si ji vzít třeba na karneval. Chybí mi už jen kostým," žertoval řízný zadák.

Reklama

Související témata: