Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Brém kvůli podezření z falšování očkovacího průkazu odstoupil

Kvůli podezření z používání falešného potvrzení o očkování proti koronaviru odstoupil Markus Anfang z pozice trenéra fotbalistů Werderu Brémy. Kouč druholigového německého týmu, za který hraje český gólman Jiří Pavlenka, reagoval na to, že se v pátek začalo jeho případem zabývat brémské státní zastupitelství.

Foto: Carmen Jaspersen, Reuters

Bývalý trenér Brém Markus Anfang.

Článek

"Rozhodl jsem se, že kvůli mimořádně zatěžující situaci pro klub, mužstvo, rodinu i mě samotného s okamžitou platností skončím v roli hlavního trenéra Werdeu Brémy. Požádal jsem odpovědné osoby o ukončení smlouvy a tomuto přání bylo vyhověno," uvedl v tiskovém prohlášení Anfang.

Sedmačtyřicetiletý trenér v pátek uvedl, že je očkovaný dvěma dávkami a že se v případě údajně falešného potvrzení jedná o nedorozumění. Společně s ním skončil i asistent Florian Junge, jehož státní zastupitelství vyšetřuje také.

Werder se ocitl bez trenérů několik hodin před domácím šlágrem proti jinému bývalému prvoligovému týmu Schalke. Brémy v něm jako hlavní kouč povede jiný bývalý asistent Danjiel Zenkovič.

Reklama

Související témata: