Hlavní obsah

Krize Bayernu má první oběť, trenér Tuchel po sezoně skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Negativní vlna kolem fotbalového Bayernu neustává. Jeden z nejčernějších týdnů v klubové historii, během kterého mnichovský tým prohrál třikrát v řadě, má svoji první oběť. Podle informací německého serveru skysport.de odejde z Bayernu po sezoně trenér Thomas Tuchel. Shodly se na tom údajně obě strany, oficiální oznámení by mělo být brzy zveřejněno. Tuchelova smlouva měla platit do roku 2025.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Trenér Thomas Tuchel v létě v Bayernu skončí

Článek

Tři porážky v řadě, ztráta osmi bodů na lídra německé ligy, do toho hádky mezi hráči a členy realizačního týmu i drsná kritika hrající ikony klubu Thomase Müllera po třígólovém výprasku v Leverkusenu. Na něco takového není Bayern zvyklý. Proto se management podle německých médií rozhodl jednat. Víkendovému prohlášení generálního ředitele Jana-Christiana Dreesena navzdory.

Tuchel prý dostal po středeční prohře v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě Lazia nůž na krk. Pokud by se v následujících třech zápasech negativní trend nezastavil, na lavičce by skončil. Hned první duel ale dopadl zle, Bayern v neděli utrpěl šokující prohru v Bochumi (2:3). Vedení se na to konto rozhodlo svůj původní verdikt změnit a dohodlo se s koučem na rozvázání spolupráce, která začala před 11 měsíci.

V německých médiích se už spekuluje o nástupcích Tuchela. Hlavním kandidátem má být Xabi Alonso, který si jde s Leverkusenem pro titul. Mluví se také o Zinedinu Zidanemu nebo Ole Gunnaru Solksjaerovi, který naposledy vedl Manchester United.​

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.