Hlavní obsah

U fotbalistů Herthy skončil trenér Schwarz, tým opět převezme Dárdai

U fotbalistů Herthy Berlín skončil trenér Sandro Schwarz. Na lavičce posledního celku tabulky německé ligy ho nahradil Pál Dárdai, který už v minulosti klub dvakrát vedl. Hertha o tom informovala na webu.

Foto: titter:@mathcunha20, Twitter

Brazilský fotbalista Herthy Berlín Matheus Cunha (vlevo) obchází Suata Serdara ze Schalke 04.

Článek

Schwarz byl odvolán poté, co Hertha v pátek v důležitém záchranářském souboji prohrála 2:5 se Schalke. Berlínský klub natáhl sérii bez vítězství na šest kol a klesnul na poslední místo tabulky se ztrátou čtyř bodů na příčky zajišťující záchranu.

Hertha kvůli špatným výsledkům už v lednu propustila sportovního ředitele Frediho Bobice. Čtyřiačtyřicetiletý Schwarz byl v klubu od loňského června jako nástupce Felixe Magatha, který po splnění záchranářské mise odešel.

Sedmačtyřicetiletý Dárdai v Hertě působil téměř celou hráčskou kariéru hráč a poprvé ji jako trenér vedl v letech 2015 až 2019. Na lavičku berlínského celku se maďarský kouč vrátil před dvěma lety, u týmu však vydržel necelý rok.

"Každý ví, jaký mám vztah k Hertě, proto jsem dlouho nepřemýšlel. Do konce zbývá šest zápasů, případně ještě dva navíc. Udělám všechno pro to, aby klub zůstal v bundeslize," uvedl Dárdai, který podepsal smlouvu do konce sezony.

Reklama

Související témata: