Hlavní obsah

Už zase? Český bundesligový brankář Pavlenka předvedl další minelu

Nová sezona německé bundesligy klepe na dveře, trenéři tak začínají mít jasno o podobě základní sestavy. Pořádné vrásky však trenérovi Werderu Brém přidělal český brankář Jiří Pavlenka, který s odstupem necelých dvou týdnů předvedl další minelu, jenž jeho tým v přátelském duelu proti Twente stála branku. Pavlenka navíc v závěru zápasu zavinil penaltu, kterou vzápětí dokázal zneškodnit.

Foto: Profimedia.cz

Český gólman Jiří Pavlenka v dresu Werderu Brémy.

Článek

Pro českého brankáře Jiřího Pavlenku se přípravné období před novou sezonou německé bundesligy zatím nevyvíjí úplně podle představ. Český strážce tyčí se nejprve vryl fanouškům do paměti nedávnou hrubicí, kdy vlastního spoluhráče trefil míčem do zad a soupeř tak měl snadnou cestu ke vstřelení branky. S odstupem necelých čtrnácti dnů to ale vypadá, že se třicetiletý reprezentant nepoučil.

Brémy tentokráte v přátelském duelu změřily síly s nizozemským Twente, se kterým se rozešly smírně 3:3. Na jedné inkasované brance má však velký podíl právě Pavlenka, který při snaze o konstruktivní rozehrávku trefil dotírajícího protihráče, od kterého se míč odrazil k jeho spoluhráči, jenž ve snadné situaci potrestal brankářovu chybu střelou mezi nohy (v přiloženém videu v čase 1:31).

To ale nebylo zdaleka vše. Třicetiletý strážce tyčí, který se v přípravě pere o pozici brankářské jedničky v nové sezoně, fauloval v pokutovém území protihráče a byla z toho penalta. Pavlenka své zaváhání dokázal napravit a penaltu zlikvidoval pravou rukou (v přiloženém videu v čase 3:14).

Přátelský zápas proti Twente se odehrál za zavřenými dveřmi, oba celky se domluvily na netradičničním formátu 2x60 minut. Pavlenka odchytal druhý poločas.

Reklama

Související témata: