Hlavní obsah

Brankář Pavlenka prodloužil smlouvu ve Werderu Brémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brankář Jiří Pavlenka bude ve Werderu Brémy pokračovat i po návratu klubu do nejvyšší německé fotbalové ligy. Třicetiletý český gólman se s vedením dohodl na prodloužení smlouvy, dosavadní kontrakt mu měl vypršet v létě. Oznámili to v úterý zástupci Werderu, smlouva je na dva roky.

Foto: FAČR/Štěpán Černý

Brankář Jiří Pavlenka během tréninku národního týmu

Článek

Má jasno, pokračuje ve Werderu. Jednání podle něj nebyla složitá. "Samozřejmě člověka napadnou myšlenky na možnou změnu angažmá, novou výzvu. Nicméně Brémy jsou mým druhým domovem. Jsou tu skvělí fanoušci, s rodinou se zde cítíme skvěle. Těší mě, že klub měl o prodloužení smlouvy zájem a rychle jsme se dohodli," říká Jiří Pavlenka v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

"Pavlas v posledních letech ve Werderu ukázal, že umí hrát na absolutně špičkové úrovni. Navíc má s klubem a městem silné pouto," poukazuje šéf profesionálního fotbalu a skautingu ve Werderu Clemens Fritz. "Prošel s námi druhou ligou a přispěl k postupu zpátky," dodává.

V první půli jsme nestíhali a dělali chyby. Štěstí, že nás Pavlenka podržel, přiznal trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

"Jirkův nový kontrakt v Brémách je vyústěním spolehlivých výkonů v postupové sezoně a také oceněním hráčova nasazení a obětavosti. Do sezony vstupoval se zdravotními problémy, v rámci rekonvalescence však ukazoval obrovskou vůli po návratu na hřiště a snahu okamžité týmu pomoci," vyzdvihuje Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu.

"Werder je velkým klubem, zároveň organizací založenou na tradici a osobních vazbách. Právě Jirkův přístup a entusiasmus byly v rámci jednání o novém kontaktu výraznými proměnnými. Nový kontrakt pak odpovídá Jirkově pozici jasné brankářské jedničky a neoddiskutovatelné opory," cení si Kolář.

Brémy zachvátila po postupu obrovská euforie. "Bylo to hodně emotivní. Viděli jsme šťastné tváře fanoušků, pro mnoho z nich je Werder opravdu více než jen fotbalový klub. Euforie byla hmatatelná a moje pocity se určitě daly srovnat s nadšením po zisku mistrovského titulu se Slavií," usmívá se Pavlenka.

Foto: Sport Invest

Jiří Pavlenka a Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest.

Těší se na návrat do bundesligy a třeba také souboje s kanonýrem Patrikem Schickem.

"Čekají nás duely s nejlepšími německými týmy, velké zápasy. Pevně věřím, že budeme plně konkurenceschopní a vyhnou se nám jakékoliv sestupové starosti. Klub a jeho fanoušci si zaslouží úspěch. Co se týče Patrika, samozřejmě se na něj těším. Sledoval jsem ho, sezona mu sedla fantasticky. Tým na něj spoléhal, Patrik důvěru splácel. Pokud bude v této formě pokračovat, bude o něj zájem napříč Evropou," říká brankář.

Pavlenka přišel do Brém v roce 2017 ze Slavie Praha. Za Werder dosud odchytal 135 zápasů v první lize a 23 ve druhé. K okamžitému návratu mezi elitu po loňském sestupu pomohl reprezentační brankář v sezoně pěti čistými konty.

Reklama

Související témata: