Hlavní obsah

V Bayernu to vře, po další prohře se do sebe pustili Kimmich s asistentem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se může pokazit, pokazí se. Jeden z Murphyho zákonů, který sedí jako ulitý na současný Bayern. Německý gigant má za sebou osm dnů hrůzy, během nichž prohrál všechny tři zápasy, ztratil prakticky šanci na obhajobu, stoper Upamecano byl dvakrát vyloučený, na marodku přibyli další zranění. Všechno vygradovalo hádkou záložníka Joshuy Kimmicha s asistentem trenéra Zsoltem Löwem po nedělní ligové porážce v Bochumi (2:3).

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Zklamaní fotbalisté mnichovského Bayernu

Článek

Od konce duelu uběhlo sotva pár desítek vteřin, když se do sebe Kimmich s Löwem pustili. Blesková reakce dalších asistentů a brankáře Manuela Neuera zabránila šarvátce. Televizní kamery zabraly Löwa, který cestou do šatny směrem ke Kimmichovi divoce gestikuloval a nadával. Vzápětí zasáhli asistenti a kapitán Neuer, který Löwa zatáhnul za bundu.

„Co tomu říkám? Vůbec nic. Šlo o celkem normální incident. Všechno zůstane v kabině, tohle není pro veřejnost,“ uvedl na tiskové konferenci trenér Thomas Tuchel. Na doplňující dotaz, jestli tento případ opravdu považuje za běžný incident, reagoval podrážděně. „Jo, možná je to takhle každý týden,“ odsekl Tuchel.

V Kimmichovi zřejmě bouchly saze nejen kvůli další porážce, ale také kvůli střídání. Tuchel ho stáhl ze hry v 63. minutě, což německý reprezentant nesl nelibě. Zbytek zápasu proseděl na lavičce notně namíchnutý. „Že byl Joshua po brzkém vystřídání naštvaný? To je naprosto normální, protože vždycky ze sebe vydá vše a chce vyhrát,“ řekl generální ředitel Bayernu Jan-Christian Dreesen.

Po neděli všechno nasvědčuje tomu, že mistrovské tažení Bayernu se po jedenácti letech zastaví. Dvanáct kol před koncem soutěže ztrácí na vedoucí Leverkusen už osm bodů. „Hotovo bude až ve chvíli, kdy nebudeme moct Leverkusen předehnat. Ano, titul se teď nejeví realisticky, ale v podobné situaci jsme byli i na konci minulé sezony a nakonec jsme byli první. Předpokladem ale samozřejmě je, že se vrátíme na trať a začneme zase vyhrávat,“ pronesl Tuchel.

Strmý pád jeho mužstva odstartovala těžká prohra s Leverkusenem předminulou sobotu (0:3), poté následovaly porážky v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě Lazia Řím (0:1) a v Bochumi. Pod dvě poslední prohry se vyloučeními podepsal stoper Dayot Upamecano.

Aby toho nebylo na Bayern málo, v Bochumi se mu rozrostla už tak početná marodka o další jméno. V prvním poločase musel odstoupit obránce Noussair Mazraoui, který se přidal ke zraněné šestici Boey, Davies, Laimer, Coman, Gnabry, Sarr. „Připadá mi to jako horor, který se nezastaví,“ prohlásil záložník Leon Goretzka.

Jediným členem výpravy Bayernu, který mohl mít v Bochumi i lehce pozitivní pocity, byl útočník Harry Kane. Svým 25. gólem ve 22. zápase bundesligy vytvořil nový rekord soutěže. Ještě nikdo to nestihl tak rychle, jako anglický kanonýr. Kane o tři utkání trumfnul dosavadního rekordmana Erlinga Haalanda. Současný klenot Manchesteru City potřeboval v dresu Dortmundu k pokoření 25gólové hranice v německé lize 25 zápasů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články