Hlavní obsah

V masce se mi špatně dýchalo, přiznal Kadlec

Leverkusen/Praha
Aktualizováno

Před týdnem mu v noci chuligán v Kolíně nad Rýnem udělal z nosu salát, jak sám říká už s úsměvem fotbalový obránce Leverkusenu a reprezentace Michal Kadlec. V pondělí se podrobil náročné operaci a v sobotu už nastoupil se speciální ochranou maskou v bundesligovém utkání s Hannoverem, které Leverkusen vyhrál 1:0. Na trávníku vydržel do 59. minuty. „V masce se mi špatně dýchalo, tak jsem se nechal vystřídat,“ prozradil do telefonu.

Foto: ČTK

Michal Kadlec asistoval u výroby speciální ochranné masky.

Článek

O tom, že nastoupí, se dohodl s klubovým lékařem a trenérem den před utkáním. „Ve čtvrtek jsem měl masku na tréninku poprvé. Jenže to je úplně něco jiného, než zápas, kde jezdíte nahoru dolů naplno od první do poslední minuty. Byl jsem s trenérem domluvený, že uvidíme, co to se mnou udělá po první půli. V kabině jsme se dohodli ještě na čtvrt hodině,“ konstatoval.

„Tři dny jsem netrénoval, navíc se projevila i určitá malátnost po narkóze. Bylo lepší, aby přišel někdo čerstvý. V tom dusném počasí se mi totiž špatně dýchalo. Běhal jsem ve vedru a na slunci, ani kousek stínu, ten vrhala tribuna na druhou polovinu hřiště. Jsem rád, že jsem odehrál alespoň tolik,“dodal s uspokojením.

Cherundolo mu složil poklonuSamotná maska mu prý ani moc nevadila. „trénoval jsem v ní jen dva dny. Určitý nezvyk to je, ale vidím přes ni dobře, v tom problém nebyl. Masku zvládli jiní, proč bych se s ní neměl vyrovnat i já. Vždyť Petr Čech v přilbě a masce na zlomeném nose odchytal skvěle baráž o EURO s Černou Horou,“ odmítl Kadlec jakékoliv problémy s cizím předmětem na obličeji.

Dokonce ani nikdo ze soupeřů do něj záměrně nešel, ne aby ho zranil, ale spíš zastrašil... „Dokonce jsem chodil i do vzdušných soubojů a hlavičkoval. Akorát jsem si musel tu masku vždycky poopravit, protože se hnula. Někdy jsem ucítil bolest, ale nic hrozného to nebylo. Přeci jenom nos byl rozmlácený a je citlivý,“ přiznal.

Po zápase za mnou přišel jejich pravý obránce, reprezentant USA Cherundolo, a ptal se, jak se mi v tom hraje, že mne obdivuje, protože on by v tom nehrál. A popřál mi, abych se brzy uzdravil. To samé mi říkali spoluhráči, kteří byli rádi, že jsem mohl nastoupit. Bylo to povzbuzující,“ dodal.

V Norimberku o Evropskou liguBundesliga má před sebou poslední kolo. Leverkusen už nemůže dosáhnout na Ligu mistrů, ale ani ztratit účast v Evropské lize. Přesto Kadlec odmítá, že by do Bavorska jeli bez motivace.... "Tu budeme mít velikou! Chceme si udržet pátou příčku, abychom postoupili přímo do základní části Evropské ligy, protože šestý tým jde do kvalifikace a my máme na Stuttgart náskok pouhého bodu. Norimberk by se také mohl za určitých okolností dostat do kvalifikace, takže v tom zápase půjde oběma týmům ještě o hodně. A já věřím, že zase nastoupím,“ přál si.

S maskou bude trénovat a hrát ještě přibližně pět týdnů... „Nos se lepší, ale masku sundám až v červnu před začátkem EURO. Poslouchám doporučení lékařů, protože jakékoliv riziko by bylo zcela zbytečné a mohlo by se zle vymstít. To rozhodně nechci. Mrzelo by mě, kdybych na šampionátu, který jsme si tak těžce vybojovali, nejel kvůli tomu, že jsem něco zanedbal nebo podcenil,“ dodal Kadlec.

Reklama

Související témata: