Hlavní obsah

Zraněný fotbalista Hloušek si už v této sezóně nezahraje

NORIMBERK

Pro českého fotbalistu Norimberku Adama Hlouška předčasně skončila sezóna. Uvedl to jeho klubový trenér Dieter Hecking po dnešním bundesligovém utkání proti Bayernu Mnichov, které třiadvacetiletý záložník nedohrál kvůli zranění levého kolena.

Foto: Daniel Maurer, ČTK/AP

Adam Hloušek (vpravo) v dresu Norimberku v utkání se Stuttgartem. O míč s ním bojuje Gotoku Sakai

Článek

Hloušek se zranil v prvním poločase, zřejmě když špatně došlápl při bránění hvězdy Bayernu Arjena Robbena. Po kratším ošetření se na hřiště vrátil, chvíli před koncem první půle se ale znovu dostal do péče lékařů za postranní čarou. Do druhé půle už nenastoupil a zamířil do nemocnice.

Podle prvních informací má bývalý hráč Jablonce, Slavie a Kaiserslauternu poraněný vnitřní vaz v koleně. Přesná diagnóza bude známa v neděli. "Do konce sezóny už hrát nebude," citovala agentura SID norimberského trenéra Heckinga.

Hloušek už jednu dlouhou pauzu prožil v roce 2010, kdy kvůli přetrženým zkříženým vazům v kolenu nehrál osm měsíců. Dokázal se poté vrátit i do reprezentace, za niž odehrál celkem pět zápasů, ten zatím poslední před rokem.

Norimberk, v němž působí ještě útočník Tomáš Pekhart, dnešní derby s favorizovaným Bayernem prohrál 0:1 a čekají ho záchranářské práce v bundeslize.

Reklama

Související témata: