Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Hloušek se vrací do české ligy, posílil fotbalisty Zlína

Zlín
Aktualizováno

Novou posilou fotbalistů Zlína je bývalý reprezentant Adam Hloušek, který hrál naposledy polskou nejvyšší soutěž v Nieciecze. Třiatřicetiletý levonohý krajní hráč se vrací do české ligy po necelých dvou letech. Zlín o přestupu informoval na klubovém webu.

Foto: FCVP

Na snímku obránce Adam Hloušek ještě v dresu Plzně.

Článek

"Vedení zlínského klubu reaguje na rozsáhlou marodku prvního týmu a na pozici krajního obránce či záložníka podepsalo Adama Hlouška. Bývalý reprezentant bude nosit číslo 5 a trenérovi Janu Jelínkovi by měl být k dispozici už pro sobotní derby se Slováckem," uvedl jedenáctý tým ligové tabulky.

Hloušek si v české lize zahraje za čtvrtý klub. V minulosti působil v Jablonci, Slavii a v sezoně 2019/20 v Plzni.

"První kontakt se Zlínem proběhl už po Novém roce, což nějak nedopadlo. Chtěl jsem dál hrát fotbal, je mi 33 let, ale fyzicky se cítím zdravý a naprosto v pořádku. Chci hrát na té nejvyšší úrovni, co to půjde. Zlín se mi zamlouval už po tom prvním kontaktu," uvedl Hloušek. Dodal, že velký podíl na jeho příchodu má nejen generální manažer Zdeněk Grygera, ale i bývalý trenér "Ševců" Pavel Hoftych.

"Věděl jsem, že klub vede pan Grygera, tak to bude mít nějakou úroveň po fotbalové stránce. Další, co rozhodlo, byl kontakt s trenérem Hoftychem, který mi to velmi doporučoval. Moje angažmá tady je zčásti i jeho zásluha," prohlásil Hloušek.

Po letech v zahraničí se chtěl i kvůli rodině vrátit do Česka. V minulosti pět let strávil v bundeslize, kde oblékal dres Kaiserslauternu, Norimberku a Stuttgartu. Největší úspěchy zažil během čtyřletého působení v Legii Varšava, se kterou získal třikrát mistrovský titul a dvakrát ovládl Polský pohár. Nyní ho ale čeká se Zlínem boj o záchranu.

"Nemám v hlavě myšlenku, že jsem to tady přišel nějak dokopat. Můj první cíl je, abych klubu pomohl a nekoukal na sebe. Příčky můžeme atakovat ještě vyšší a po výhře nad Libercem by neměl být cíl záchrana, ale spíš střed tabulky," dodal osminásobný reprezentant, jenž v národním týmu nastoupil naposledy před pěti lety v přípravě s Litvou. V české lize má na kontě 102 zápasů, ve kterých vstřelil devět branek.

Reklama

Související témata: