Hlavní obsah

Černobílý Arsenal spadl na dno. Od fanoušků Budějovic to schytal i majitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leccos napověděl už předzápasový playlist: v poloprázdné budějovické aréně vyhrával hit Richarda Müllera Nebude to ľahké. Dynamo to v lize nemělo lehké už před sobotní partií s Teplicemi –⁠ a po ní to bude mít ještě složitější. Třetí porážka 0:1 v řadě srazila černobílý tým na poslední místo, kde je poprvé od konce srpna. Nepříjemná šňůra bez vítězství se protáhla už na čtyři kola a fanouškům začíná docházet trpělivost.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic po domácí porážce 0:1 s Teplicemi klesli na poslední místo Fortuna ligy.

Článek

„Trenéři Dynama věří modernímu způsobu hry, kterým částečně kopírují Arsenal. Je to fotbal založený na pohybu, rotaci a přípravné fázi,“ poklonil se před zápasem pro klubový web teplický trenér Zdenko Frťala. Realita? Budějovický „Arsenal“ se zasekl. Sbírá prohry a vystřídal Zlín na šestnáctém místě, které bude po sezoně znamenat přímý sestup.

Budějovice zvýraznily svoje ofenzivní trápení, černá série bez vstřeleného gólu trvá už 363 minut. Roztočené Dynamo proti Teplicím stihlo 17 střel, což je jeho nové sezonní maximum, jenže branku trefilo jen dvakrát. A počet gólů? Další hořká nula. „Zlepšujeme se každým tréninkem, ale v zápasech nám chybí klid,“ popsal záložník Marcel Čermák. „Měli jsme hromadu šancí a nezasloužili jsme si porážku. Věříme trenérům a víme, co chceme hrát, jenže před brankou se nám bohužel nedaří najít správné řešení.“

Čermák a spol. doplatili i na prospaný začátek, teplický útočník Tadeáš Vachoušek rozhodl už v šesté minutě. „Start nám utekl, ovšem potom jsme se semkli a jeli jsme naplno až do konce. Kdybychom dali gól, jsem přesvědčený, že bychom to protrhli a zvítězili. Ale to jsou jen kdyby,“ poznamenal Čermák.

Atmosféra na jihu houstne. Ustojí krizi trenéři Marek Nikl s Tomášem Zápotočným? Na mušce jsou i další. „Koubek ven!“ křičel po zápase ostrůvek fanoušků v budějovickém kotli směrem k majiteli klubu a předsedovi představenstva Vladimíru Koubkovi.

„Liga je přesně v polovině základní části, zápasů je ještě dost,“ uklidňoval kouč Nikl. „Jsme zklamaní, ale ve čtvrtek budeme chtít postoupit přes Jablonec do čtvrtfinále MOL Cupu. Kdyby se to povedlo, vylepšili bychom si sebevědomí.“ Hodilo by se to, protože Dynamo čeká pekelný závěr ligového podzimu: na Slavii, s Hradcem Králové, v Plzni a na Bohemians.

Mimochodem, v budějovickém dresu měl proti Teplicím premiéru historicky první hráč z Mongolska ve Fortuna lize. Osmnáctiletý útočník s krkolomným jménem Tuguldur Gantogtokh dostal posledních 13 minut. „Nezklamal,“ pokýval hlavou trenér Nikl. „Má výborný pohyb a v devatenáctce pravidelně dává góly, byť by mohl být ještě produktivnější. Jsme v situaci, kdy nám chybí útočníci, a cítili jsme, že by Tugy mohl překvapit. Rozhodně mu ještě dáme prostor.“

Reklama