Hlavní obsah

Černý nemůže v Turecku hrát, Slavia mu blokuje přestup

Záložník Jaroslav Černý, který v lednu odešel po skončení smlouvy ze Slavie Praha do Ankaragücü, zatím nemůže v Turecku hrát. Jednatřicetiletý fotbalista v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že český klub blokuje souhlas s transferem.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Černý ještě v dresu Slavie.

Článek

Podle Černého se mu Slavia mstí za to, že ji dal kvůli dluhu k arbitráži. "Stoprocentně je to tento důvod. Zjišťoval jsem si to ještě přes nějaké lidi, jestli to nemůže být kvůli něčemu jinému, ale je to fakt ta arbitráž," uvedl Černý. Slavia reagovala prohlášením, že tento případ nebude nijak komentovat.

Generální ředitel pražského klubu Miroslav Platil ho přitom údajně telefonicky ujišťoval, že Slavia souhlas pošle. "Říkám, opravdu mi to pošlete? On odpověděl: Jo, pošlu. Jenže na druhý den přišel do práce a dozvěděl se, že jsem to dal k arbitráži. Nevím, jestli je jim divné, že mi dluží za rok a půl a že po nich ty peníze chci," přidal bývalý hráč Olomouce, Brna a Českých Budějovic.

"Volal jsem mu padesátkrát"

"Když zjistil, že jsem je dal k arbitráži, řekl, ať mu zavolám za dvě hodiny, že se nějak domluvíme. Pak jsem mu asi padesátkrát volal a on mi to už nikdy nezvedl," líčil Černý. "Moji známí mi řekli, že pan Platil vzkázal, že mi nic nepošle, protože jsem je dal k arbitráži. Nejspíš čekali, že po nich ty peníze chtít nebudu, ale to je přece hloupost," dodal.

"Kdyby to bylo něco malého, tak to tímto způsobem řešit nebudu, jenže tohle je dost. Dluží mi za rok a půl. Je to za Evropskou ligu, druhý titul. Přece nemůžou počítat s tím, že ty peníze chtít nebudu," dodal Černý, který se s Ankaragücü dohodl na smlouvě na rok a půl. V tureckém klubu se potká s krajanem Janem Rajnochem.

Reklama