Hlavní obsah

Akce Kulový blesk. Zimní posila opouští Plzeň, míří do Turecka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Minulý podzim v Bohemians zazářil, vysloužil si angažmá v Plzni. Ve Viktorii už ovšem tak úspěšný nebyl, na startu nové sezony Štruncovy sady opouští. Roman Květ odchází z fotbalové Plzně na roční hostování do tureckého Sivassporu. Pětadvacetiletý ofenzivní záložník si poprvé v kariéře vyzkouší zahraniční angažmá. Během pondělí bylo domluveno jeho hostování v nejvyšší turecké soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Květ z Viktorie Plzeň během utkání Fortuna ligy.

Článek

Jedná se o první zužování kádru Viktorie.

„Romanovo herní vytížení není v tuto chvíli takové, jaké by si on sám přál. Navíc přišla velmi zajímavá nabídka a on projevil zájem vyzkoušet si působení v zahraničí. Domluvili jsme se tedy na ročním hostování," vysvětluje na klubovém webu sportovní ředitel Daniel Kolář.

"Jde o velmi kvalitního hráče, kterého budeme samozřejmě pečlivě sledovat a držíme mu palce, aby se mu v Turecku dařilo," dodává Kolář.

Roman Květ přestoupil do Viktorie před jarní částí minulé sezony. Ve viktoriánském dresu odehrál osmnáct zápasů a vstřelil dvě branky.

„Rychlá akce Kulový blesk," hlásí z istanbulského letiště hráčův zástupce Filip Zíka z agentury Global Sports.

„Předminulý pátek si Roman sedl s panem Koubkem a trenér mu řekl, že bude lepší, když si najde nějaké hostování. Další středu jsme mu pak už do Plzně vezli konkrétní nabídku z Turecka," usmívá se agent.

„Nabídky měl také z Řecka, Kypru a Polska, našly by se i z domácí soutěže. Cítili jsme však, že český trh už přerostl. Shodli jsme se, že Sivasspor je ideální volba. Turecká liga je z uvedených možností nejsilnější sportovně a také finančně. I proto se byl zájemce schopný rychle dohodnout s Viktorií," líčí Filip Zíka.

„Díky mému tátovi je v klubu také velká české stopa," připomíná.

Foto: Global Sports

Roman Květ oblékl dres tureckého Sivassporu, první zleva hráčův agent Filip Zíka.

„Měl jsem tam Romana Bednáře, Milana Černého, Honzu Rajnocha, Kubu Navrátila," usmívá se Pavel Zíka.

Sivasspor v neděli vstoupil, do nového ročníku turecké ligy domácí remízou 1:1 se Samsunsporem. Trenérem nového Květova týmu je turecký internacionál Servet Cetin, tamní legenda.

Sivasspor obsadil v uplynulé sezoně turecké ligy 14. místo. V Konferenční lize se utkal se pražskou Slavií, s níž ve skupině dvakrát remizoval 1:1 a postoupil na její úkor do vyřazovací fáze.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.