Hlavní obsah

Americký investor? Plzni nezbývá než čekat. Útočné eso odejde, posily jsou v nedohlednu

Fotbalová Plzeň v nejvyšší soutěži plní plány, kdy ze druhé příčky dýchá na záda vedoucí Slavii a každým odehraným kolem se blíží cíli, kterým je postup do evropských pohárů. Velkou neznámou však zůstává budoucnost západočeského klubu. Do hry sice vstoupil v posledních dnech potenciální partner z USA, jenže zatím jsou obrysy možné spolupráce hodně mlhavé. „Je pravda, že investora potřebujeme a situaci stále řešíme," říká pro Sport.cz zdroj blízký vedení klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek (vpravo) a asistent Pavel Horváth zatím stejně jako vedení klubu marně vyhlížejí nového investora, řešit nemohou ani posily.

Článek

Když ta zpráva probleskla v médiích, muselo se fanouškům Viktorie Plzeň rozbušit srdce. Potenciálním investorem do západočeského klubu by mohl být David Blitzer, jeden z vlastníků hokejového New Jersey Devils. Podíly má rovněž ve fotbalových klubech v pěti zemích, v případě dohody by se jeho portfolio rozrostlo o šestou destinaci.

„Všechno se řeší na dálku. V tuhle chvíli nelze říct, jak to celé dopadne," tvrdí zdroj Sport.cz s tím, že stejně jako v minulosti společnost Deloitte odeslala zájemci klubem připravený balík požadovaných informací. Teď je na tahu americký podnikatel, není ale dané datum, do kdy se musí ozvat. Klubu tak nezbývá než čekat, jak se v zámoří rozhodnou.

Plzeň tak jede dál v provizorním režimu. Je jasné, že nový penězovod by se západočeskému klubu náramně hodil. Těžké období zatím zvládá překlenout za pomoci půjčky od banky. V klubu díky tomu vše běží bez nejmenších problémů. Viktoriáni teď myslí hlavně na splnění sportovních cílů. Nikdo neskrývá, že je nepsanou povinností postup do pohárové Evropy. „To klub bere jako nutnost. Pokud se nestane nějaká senzace, na druhém či třetím místě by Plzeň měla skončit," komentuje fakta jasně daná ligovou tabulkou zdroj Sport.cz.

Před posledním kolem je Plzeň druhá o bod za vedoucí Slavií, třetí Sparta má na Viktorii před středečními duely manko tří bodů.

V čem je plzeňská situace jiná, to je otázka případného posílení kádru. Jindy propracovaný systém hledání posil doplácí na nejistotu, jelikož klub netuší, zda do kasy přitečou potřebné peníze. A tak si zatím může trenér Michal Bílek nechat o posilách pouze zdát, i když je seznam potenciálních nových tváří připravený. Jistý je naopak podle všeho konec Jeana-Davida Beauguela. Ten si podle informací Sport.cz ani přes dobré výsledky Viktorie nerozmyslel svůj odchod z Plzně.

Reklama

Související témata: