Hlavní obsah

Plzeň má jistotu, v nadstavbě bude mít Spartu doma! Tohle jsme chtěli, radují se viktoriáni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Třetí krach v Evropě v řadě, významné osekávání výdajů, odchody hráčů, čekání na nového majitele. Fotbalová Plzeň šla do této sezony s mnohem střízlivějšími ambicemi než poslední roky, kdy byla zvyklá sbírat tituly. Po nedělní výhře 2:1 nad Baníkem, která byla pro Viktorii patnáctou o gól v tomto ročníku, má však jistotu: v základní části skončí druhá, tudíž duel v nadstavbě s dotírající Spartou odehraje doma.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně slaví výhru.

Článek

„Mluvili jsme o tom před zápasem s Baníkem, že výhra nám bude garantovat druhé místo po základní části. Byla to velká motivace. Jsme pochopitelně rádi, že Spartu budeme mít doma," těší trenéra Plzně Michala Bílka.

Vzhledem k neporovnatelné finanční síle a možnostem obou klubů musí toto znít Západočechům jako rajská hudba. Oni však myslí nadále výš. „Veřejnost ani média nám nevěřila. Já v létě neměl žádné plány, chtěli jsme hrát zkrátka nahoře. Máme sezonu super rozjetou, jen ji dotáhnout. Naším snem je první místo, ztrácíme na Slavii bod. Koukáme se i za sebe, nejvíc ale na sebe," podotkl záložník Jan Kopic.

S nejvyšší pravděpodobností ale bude viktoriány čekat v nadstavbě zápas v Edenu, kde roky nevyhrála. Nelze předpokládat, že by Slavie ve 30. kole zaváhala doma se Zlínem. „Nás teď zajímá výhradně nejbližší zápas v Mladé Boleslavi, na utkání se Slavií nemyslíme. Je tam ale přece i Sparta, která potvrzuje dobrou formu, vítězí. Boj o titul bude hodně zamotaný," myslí si Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Jaroň z Ostravy, Gigli Ndefe z Ostravy, Jhon Mosquera z Plzně v souboji o míč.

„Že pojedeme do Edenu ještě jisté není. Ale pokud ano, každá série někdy končí. Sice si to říkáme už dlouho, ale jednou prostě skončí," uvedl Kopic, který připravil vítězný gól pro Buchu. Po brejku mu naservíroval míč jako na podnosu před prázdnou bránu. „Byl jsem už docela z úhlu, jak jsem uviděl Buchiče, přihrál jsem mu. Ale netrefil jsem balon ideálně, modlil jsem se, aby Buchič nepřekopl," pronesl Kopic.

Plzeň sice na hřišti vládla, zásluhou Mosquery vedla. Z ojedinělého protiútoku ale hosté srovnali, když si Havel srazil do vlastní brány centr Buchty.  „Chvíli předtím jsme si s Honzou Sýkorou říkali, že Baník může dát jedině nějakou haluz. Což se vyplnilo vlastňákem. Naštěstí jsme rychle zareagovali a dali druhou branku. Mohli jsme ale vyhrát výraznějším rozdílem a ne tím naším obvyklým o jeden gól," podotkl Kopic.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek.

„Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Dobře jsme kombinovali, hráli jsme dobře vzadu, nepustili jsme Baník prakticky do ničeho. Naší jedinou chybou bylo, že jsme nebyli produktivní, zápas byl proto otevřený až do konce. Jsem ale s výkonem spokojený," uzavřel Bílek.

Reklama

Související témata: