Hlavní obsah

Ani zahraničí, ani Slavia. Šural si vybral rivalskou Spartu

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Největší přestupová sága české fotbalové zimy nejspíš míří ke svému konci. Možná trochu překvapivému vzhledem k tomu, že vedení Slavie ve čtvrtek avizovalo finální jednání s Josefem Šuralem. Reprezentant z Liberce však podle zákulisních informací nabídku sešívaných odmítl a kývl nakonec konkurenční Spartě, které dal přednost i před zahraničními nabídkami. Dohodnout se ještě musejí kluby, Letenští však mají v poslední době se Slovanem dobré vztahy...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Josef Šural přece jen míří na Letnou...

Článek

O Šurala měla eminentní zájem pražská Slavia, která se tím nijak netajila ani při čtvrteční tiskové konferenci. Chtěla ho do Edenu jako dalšího z plejády fotbalistů, jež v zimě nakoupila a věřila, že ho do červenobílého dresu naláká.

„Pro Šurala představovalo prioritu angažmá v zahraničí, ale myslím, že v současnosti žádnou exkluzivní nabídku nemá," komentoval jednání s libereckým fotbalistou prezident fotbalové Slavie Jiří Šimáně. „My mu dali velmi nadstandardní nabídku a udělali maximum. Ve čtvrtek jsme s ním měli finální jednání a záleželo tudíž jen na něm, aby se rozhodl mezi Slavií a Spartou."

Eminentním zájmem o Šurala se kromě slávistické generality netajil ani trenér Dušan Uhrin, který potvrdil, že s ním před týdnem osobně hovořil.

„Útok posílit potřebujeme, takže bych si přál, aby přišel i Šural, který je kvalitním hráčem, o čemž svědčí i to, že se dostal do národního mužstva," sliboval si další posílení ofenzívy pro jarní atak na evropské poháry.

Jednání však nakonec nedopadla podle slávistických představ. V Edenu sice výsledek neglosovali, ale na twiterovém účtu to místopředseda dozorčí rady Jaroslav Tvrdík víceméně naznačil. „Klub udělal, co šlo. Ale bohužel."

Šural uvěřil, že z Letné je do zahraničí nejblíž

Sparta se o Šurala přihlásila o něco později než Slavia, stejně jako v případě Zahustela z Mladé Boleslavi však rivala zdolala.

„Do mužstva bych Šurala chtěl, ale záleží na něm, jak se rozhodne. Mé přání není podstatné. Rozumím mu, že chce ven, to chtějí všichni hráči. Já si ovšem myslím, že ze Sparty by to měl do zahraničí blíž," lákal posilu trenér Zdeněk Ščasný.

A Šural mu nakonec uvěřil. Sparta zatím nicméně dohodu nekomentuje, dokud transfer neuzavře i s Libercem.

Reklama